Dašić i Golubović stižu u Sutjesku?

Nema sumnje da bi njihovim dolaskom Dušan Dubljević na raspolaganju imao itekako respektabilan sastav, koji bi bio u stanju da pomrsi račune Podgoričanima
21 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 10:16h

Nakon osvajanja Kupa Crne Gore, košarkašima Sutjeske su porasli “apetiti”. Agilna uprava na čelu sa predsjednikom kluba Darkom Perovićem želi da pojača tim, kako bi se ravnopravno mogao uključiti u borbu za titulu sa ekipom Budućnost Volija.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Perović je u pregovorima sa Vladimirom Dašićem i Vladimirom Golubovićem, kako bi obukli dres Nikšićana u Erste Superligi.

Za sada sve ide u dobrom pravcu i postoji velika šansa da reprezentativci Crne Gore postanu novi članovi Sutjeske.

Nema sumnje da bi njihovim dolaskom Dušan Dubljević na raspolaganju imao itekako respektabilan sastav, koji bi bio u stanju da pomrsi račune Podgoričanima u borbi za tron.

Dašić je bez kluba od početka decembra, kada je raskinuo saradnju sa Bešiktašom. Jedno vrijeme je trenirao sa Sutjeskom nakon dolaska iz Istanbula.

Propao mu je angažman u Cedevitu, jer mu turski klub nije izdao ispisnicu. Karijeru je počeo u ekipi Budućnost Volija, a igrao je još za Real Madrid, Gran Kanariju, Lotomatiku i Olimpiju. Standardni je član selekcije Crne Gore.

Golubović je, takođe, slobodan igrač. Od prošlog ljeta je bez kluba kada mu je istekao ugovor sa Kahom laboral. Dvadesetšestogodišnji košarkaš, karijeru je počeo u Vojvodini, gdje je stekao i afirmaciju.

Put ga je potom vodio u Olimpiju, Kahu laboral, Banvit, Azovmaš i ponovo u tabor tima iz Vitorije.

Bio je standardni član “crvenih” do Evropskog prvenstva u Litvaniji prije dvije godine, kada je ispao u posljednjem “filteru”.

Nije ga bilo proteklog ljeta u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat u Sloveniji, a taj period je iskoristio da diplomira na Fakultetu za strateški i operativni menadžment.

Bonus video: