Trijumf sada igra bolje

"U prvom meču smo ih lako dobili i sigurno je da će željeti, tako da kažem, da se osvete za taj neuspjeh", ističe plej "plavih" Nikola Ivanović
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2013. 09:28h

Šokantan poraz od Sutjeske u finalu Kupa Crne Gore teško je pao košarkašima Budućnost Volija - kažu u taboru Podgoričana.

Nisu, međutim, imali mnogo vremena za analizu, već su se okrenuli ka obavezi u Evrokupu i duelu sa Trijumfom.

Meč u Moskvi je ključni što se tiče plasmana u četvrtfinale. Pobjedom bi Podgoričani širom otvorili vrata plasmana među osam najboljih, dok ih poraz dovodi u tešku siatuaciju.

Morali bi, naime, u posljednjem kolu pred svojim navijačima da jure pobjedu nad Banvitom veću od devet razlike.

Ipak, o kalkulacijama ne žele da razmišljaju, već od tome kako da odigraju najbolje što mogu i da pokušaju da naprave iznenađenje.

"Trijumf je pokazao zašto smo ih respektovali prije našeg prvog meča. Igrama u posljednjih mjesec dana u VTB ligi pokazao je kvalitet, a pobjedom nad Banvitom u prošlom kolu, ušao je u poziciju da se bori za plasman u četvrtfinale, što u jednom trenutku nije bilo realno. U Baltičkoj ligi su imali kvalitetna izdanja, kao i u domaćem šampionatu, gdje su u posljednjem kolu u gostima dobili odličnu ekipu Nižnjija. Radi se o ekipi koja igra mnogo, mnogo bolje nego što je to bio slučaj pred duel koji smo igrali u “Morači”. Biće veoma teško i moraćemo da odigramo izuzetno dobro. U odbrani ćemo morati da zaustavimo njihove kontre i da spriječimo šut za tri poena. Nadam se da ćemo odigrati dovoljno dobro da se nametnemo i pokušamo da napravimo iznenađenje", jasan je Dejan Radonjić, trener “plavih”.

Taktičkih iznenađenja ne može biti, aduti oba tima su na stolu.

"Dobro smo upoznati sa kvalitetom Trijumfa, bilo je tako i pred prvi meč. Za razliku od tog duela, podigli su nivo igre, što su pokazali protiv Žalgirisa, jedne od ekipa sa najboljom formom u Evropi u ovom trenutku. Dobili su Nimburk u gostima sa skoro 30 razlike, protiv Banvita su odigrali odlično i u jednom trenutku su imali ubjedljivu prednost. Kompozicija tima je takva da mogu dobro da trče i šutiraju iz svih pozicija. Ako uspijemo da iskontrolišemo njihov kvalitet i iskoristimo šanse koje nam se ukažu, možemo doći do prilike da ih savladamo", naglasio je Radonjić.

Talentovani Nikola Ivanović smatra da će Rusi sve uraditi da se iskupe za ubjedljiv poraz u Podgorici (90:69).

"U prvom meču smo ih lako dobili i sigurno je da će željeti, tako da kažem, da se osvete za taj neuspjeh. Biće teško, jer su podigli nivo igre, a i pružaju dobra izdanja na svom terenu. Ova utakmica bi mogla biti ključna što se tiče plasmana među osam najboljih, što nam je dodatni motiv da pružimo dobru partiju i pokušamo da napravimo iznenađenje. Znamo kvalitet ekipe Trijumfa, imaju odlične indivindualce, dobre šutere i moraćemo odigrati maksimalno angažovano u odbrani kako bismo imali šanse da ih savladamo, što će biti teško", zaključio je Ivanović.

Duel u dvorani “Trijumf sport” počinje u 16.30 sati, a pravdu će dijeliti Robert Viklicki (Češka), Boris Šulga (Ukrajina) i Lado Šaro (Švedska).

U drugom meču grupe I, u Bandirmi će se sastati Banvit i Budiveljnik (18).

Karašev: Ne smijemo razmišljati o razlici

Trijumf je na startu druge faze Evrokupa pregažen u “Morači”.

Nakon poraz, trener Vasili Karašev je bio ljut na svoje izabranike i nije se tada pojavio na konferenciji za novinare.

Pred današnji duel optimizam ga ne napušta i vjeruje u uspjeh.

"Imamo veoma tešku situaciju u grupi, tako da moramo da pobijedimo u posljednje dvije utakmice da bismo prošli. Izgubili smo u Crnoj Gori sa 21 razlike i to je bio veoma bolan poraz. Međutim, u tom trenutku tim nije bio u formi, igrao je loše, pa su domaćini to iskoristili i pobijedili. Siguran sam da možemo da se osvetimo, a glavna stvar u meču protiv Budućnosti je da igramo našu igru. Nema razmišljanja o razlici, jer ako igrači budu razmišljali kako da pobijede sa 22 poena, onda možemo da izgubimo", rekao je Karašev.

Bonus video: