Prekinut „vječiti derbi”

Utakmica finala Kupa Srbije će biti nastavljena danas, ali bez prisustva publike
11 komentar(a)
Prekid finale Kupa Srbije, Foto: B92
Prekid finale Kupa Srbije, Foto: B92
Ažurirano: 11.02.2013. 01:24h

Tenzije između navijača i uprava Partizana i Crvene zvezde dostigle su vrhunac - finale Kupa “Radivoje Korać” prekinuto je u 26. minutu pri rezultatu 43:43, kada je navijač „crveno-bijelih” pokušao da zapali zastavu pristalica protivničkog kluba, ali je uhvaćen i fizički napadnut.

To je bio povod za „delije” da počnu da koriste pirotehnička sredstva, zbog čega su ekipe morale da se povuku sa parketa dvorane „Jezero” u Kragujevcu.

Nakon duge pauze, utakmica je trebalo da bude nastavljena, igrači su se zagrijavali, ali je došlo do prepirki trenera „crno-bijelih” Duška Vujoševića sa navijačima Zvezde, a potom i sa predsjednikom kluba sa Malog Kalemegdana Nebojšom Čovićem.

Strasti je morao da smiruje predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, koji je u dogovoru sa sudijama i predstavnicima dva tima odlučio da meč bude prekinut. Utakmica će biti nastavljena danas, ali bez prisustva publike.

Barsa vlada u Španiji

Barselona je 23. put osvojila Kup kralja, pošto je u finalu savladala Valensiju sa 85:69. Tim Velimira Perasovića je vodio samo u prvoj četvrtini, sve ostalo je bilo u znaku izabranika Ćavija Paskvala.

Šest igrača je imalo dvocifren učinak, a sa 14 poena je prednjačio MVP turnira u Vitoriji, Pit Majkl. Isti broj koševa su imali i Stefan Marković i Džastin Dolmen u poraženom timu, dok je Bojan Dubljević stao na po pet pogodaka i skokova.

Hajns pogođen raketom, PAO osvojio Kup Grčke

Vrelo je bilo i u Grčkoj, gdje su navijači Panatinaikosa pogodili košarkaša Olimpijakosa Kajla Hajnsa raketom u glavu prije početka finala Kupa!

Meč je, ipak, odigran, a PAO je slavio sa 81:78 i osvojio prvi trofej u eri bez Željka Obradovića. Heroj je bio Dimitris Dijamantidis, koji je upisao 19 poena (bacanja 12-12), osam skokova i sedam asistencija.

Bonus video: