KK Sutjeska: Neki novi klinci

Izabranici Dušana Dubljevića velikim srcem, požrtvovanjem, ali prije svega hladnokrvnošću, uspjeli su da nadmaše rivala koji je godinama dominirao u crnogorskim okvirima
63 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2013. 18:18h

Onda kada se najmanje vjerovalo da Sutjeska može iznenaditi do prije dva dana neprikosnovenu Budućnost Voli to se i desilo.

Izabranici Dušana Dubljevića velikim srcem, požrtvovanjem, ali prije svega hladnokrvnošću, uspjeli su da nadmaše rivala, koji je godinama dominirao u crnogorskim okvirima.

Predvođeni najmlađim prvoligaškim kormilarom Dubljevićem, koji je do detalja skenirao protivnika i ispravnim savjetima i uputstvima umnogome doprinio da se “sruši” Budućnost Voli, stigao je prvi i istorijski uspjeh u klupske vitrine.

Dakle, ono što nijesu uspjeli njegovi prethodnici, Dušan jeste za relativno kratak vremenski period, pa se sada s pravom može govoriti o svijetloj budućnosti nadolazećeg trenera, koji predstavlja značajno osvježenje na košarkaškoj sceni Crne Gore.

"Ostvarili smo veliki uspjeh za klub i grad. Odigrali smo dobar meč, znalački parirali i na kraju potpuno zasluženo savladali kvalitetnog protivnika. Velike zasluge pripadaju igračima, ali i navijačima koji su bili uz nas. Ovo je moj prvi trofej, koji će ostati najdraži", rekao je Dubljević, nakon prespavane noći.

Sutjeska je, u posljednjoj četvrtini odigrala kao preporođena, reklo bi se, iznenadili ste i sebe, ali i Budućnost Voli...

"Odlično smo se nosili sa favorizovanim rivalom. Za svega šest minuta upisali smo seriju 16:2. U tim trenucima odbrana je bila na visini zadatka, dok smo sa druge strane bili precizni i mirni pred košem Budućnosti".

U odnosu na prethodnu sezonu ostali ste bez nekoliko igrača koji su bili nosioci igre – Vranješa, Gajovića, Jocovića, Dragićevića... Ipak, nedostatak u iskustvu ali i u kvalitetu nadomjestili ste nekim drugim stvarima. U čemu je tajna uspjeha?

"Sada ne možemo govoriti o nedostatku kvaliteta, kada se zna da smo napravili veliku stvar. Naša ekipa je vrlo mlada, ali i gladna uspjeha, sačinjena od igrača koji su ponikli u našem gradu. Jednostavno, moramo da nastavimo da radimo i da se razvijamo kao i do sada"; rekao je Dubljević, ali i najavio ono što slijedi.

"Uspjeh godi, ali se moramo okrenuti narednim obavezama. Već za vikend očekuje nas meč sa Ulcinjem, koji je izuzetno bitan za plasman u Super ligu. U ovom trenutku moramo da se skoncentrišemo i maksimalno posvetimo narednim obavezama", zaključio je Dubljević.

Cini ispunio obećanje

Gazda kluba Darko–Cini Perović, ili bolje reći alfa i omega nikšićkog prvoligaša, ne tako davno predočio je da se Sutjeska mora vratiti na pravi put, a Nikšić, kao što je to nekad bio slučaj, postati u pravom smislu te riječi – košarkaški centar.

"Mišljenja sam da crnogorska košarka bez još jednog kluba kao što je Budućnost ne može da ide naprijed. Vjerujem da je onim pravim poznavaocima sporta to jasno. Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti da pariramo najboljem timu u državi. Naše ambicije su da dođemo do međunarodnog takmičenja, krajnja želja ili cilj bila bi ABA liga. Ipak, svjesni smo da moramo ići stepenicu po stepenicu. Jednostavno, košarku u Nikšiću moramo probuditi, jer je šest-sedam godina stagnirala", istakao je Perović.

Ipak, u novoj sezoni ne samo da su probudili, već su uspjeli da obraduju armiju navijača kojima je Sutjeska na srcu. Svaka čast!

Galerija

Bonus video: