Vlahović: Želimo medalju; Ostojić: Najvažnije je da pokažemo karakter

Svjetsko prvenstvo u Argentini održava se od 30. juna do 8. jula. Gradovi domaćini su Rozario i Santa Fe. Naši kadeti su u grupi C, u Rozariju, sa Kanadom, Novim Zelandom i Egiptom
78 pregleda 1 komentar(a)
Muška kadetska (U17) košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška kadetska (U17) košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 26.06.2018. 09:24h

Muška kadetska (U17) košarkaška reprezentacija Crne Gore putuje večeras za Argentinu, gdje će učestovati na Svjetskom prvenstvu, što će biti prvi nastup jedne naše košarkaške selekcije uopšte na ovom takmičenju

Selektor Mladen Ostojić odlučio je da ne mijenja tim koji dobija, koji je prošlog ljeta u Podgorici osvojio srebro na Evropskom prvenstvu.

Zbog toga na šampionat 16 najboljih timova svijeta vodi, praktično, identičan sastav koji je prošlog ljeta nastupao u Podgorici, s tim da će povrijeđenog Marsenića zamijeniti Okiljević.

"Nevjerovatan je osjećaj predstavljati svoju zemlju na ovakvom takmičenju. Prvi put u istoriji igramo SP, veliko je zadovoljstvo", kaže košarkaš Stefan Vlahović.

Naši kadeti su u grupi C, u Rozariju, sa Kanadom, Novim Zelandom i Egiptom.

"Prvu utakmicu igramo sa Kanadom koja je na FIBA listi druga poslije SAD. Gledaćemo da iz utakmice u utakmicu podižemo formu i da pokušamo da iznenadimo nekoga i napravimo što bolji plasman." kaže selektor Mladen Ostojić koji je od žrijeba zadovoljan rivalima u grupi.

"Izbjegli smo te neke jače ekipe. Ukrštamo se sa grupom gdje su Francuzi, Hrvati, Filipini, pa eto vidjećemo. Ta četvrta utakmica je bitna da se vidi da li se ide među prvih osam ili posljednjih osam, pa da će ta utakmica biti najvažnija. Nijesam skroz zadovoljan dužinom priprema, morali smo kasnije da krenemo zbog školskih obaveza dječaka, takođe neki su kasnije stigli zbog klupskih obaveza i imali smo više povreda nego prošle godine. Ipak najvažnije je da pokažemo onaj karakter i onda ćemo imati šansu da iznenadimo", poručuje naš selektor.

Stefan Vlahović je imao problema zbog povrede zgloba tokom priprema, ipak to ga neće spriječiti da pomogne saigračima u još jednom velikom izazovu.

"Naravno da je želja svake reprezentacije da uzme medalju. Mi idemo spremni, sa željom da uzmemo odličje, ali prvenstveno da damo sve od sebe i da predstavimo Crnu Goru u najboljem svjetlu. Odradili smo skauting, gledali posebno Kanadu, pogledao sam i mečeve Novog Zelanda i mislim da imamo šansu da se takmičimo sa tim ekipama", dodao je Vlahović.

Svjetsko prvenstvo u Argentini održava se od 30. juna do 8. jula. Gradovi domaćini su Rozario i Santa Fe. Naši momci startuju protiv Kanade 30. juna.

Bonus video: