Ajverson ostao bez kuće

Prije tri godine, tačnije 2011, oduzet mu je dom u Denveru vrijedan 3,9 miliona dolara, jer mu je propala hipoteka na nju, pošto nije plaćao kredit
0 komentar(a)
Alana Ajverson, Foto: REUTERS
Alana Ajverson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.02.2013. 19:34h

Alan Ajverson, nekada velika zvijezda NBA lige, prolazi kroz, vjerovatno, najteži period u životu.

Nakon što je sud odbio da mu dodijeli starateljstvo nad djecom, jer se loše brinuo za njih, već je to dato njegovoj bivšoj supruzi Tavani, sada mu je u Atlanti oduzeta kuća zbog dugova.

On je kuću od 10.000 kvadratnih metara, koju je kupio za 4,5 miliona dolara 2009. godine, dao je na prodaju po skoro upola manjoj cijeni (2,5 miliona zelenih novčanica).

Međutim, prije nego što je uspio da proda, ona je prešla u vlasništvo "Džordžija Primari banke”, kojoj je bio dužan novac.

On je u toj kući živio sa suprugom i petoro djece.

Ovo nije prvi put da je Ajverson ostao bez kuće.

Prije tri godine, tačnije 2011, oduzet mu je dom u Denveru vrijedan 3,9 miliona dolara, jer mu je propala hipoteka na nju, pošto nije plaćao kredit.

Ajverson je 2001. godine bio MVP regularnog dijela NBA lige, a u istoj sezoni bio je najzaslužniji što je Filadelfija igrala u velikom finalu.

Bio je i američki reprezentativac na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. godine, a posljednjih godina je imao nekoliko epizoda u Evropi (Bešiktaš) i Kini.

U NBA ligi branio je boje Filadelfije, Denvera, Detroita i Memfisa.

Bonus video: