Vujačić ponovo u igri da zaigra za Crnu Goru?

Vujačić je rođen 8. marta 1984. u Mariboru. Otac mu je košarkaški trener porijeklom iz Crne Gore, Vaso Vujačić, a majka Slovenka
489 pregleda 10 komentar(a)
Saša Vujačić, Foto: Basketdergisi.com
Saša Vujačić, Foto: Basketdergisi.com
Ažurirano: 08.02.2013. 13:59h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore mogla bi da dobije veliko pojačanje pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji, i to čovjeka koji povezuje dvije ex-YU republike - Sašu Vujačića.

Beka Anadolu Efesa nema na spisku selektora „dežele” Božidara Maljkovića za 38. Eurobasket. To će, kako saznaje Televizija Vijesti, pokušati da iskoriste u Košarkaškom savezu Crne Gore i dobiju baš ono što nedostaje timu Luke Pavićevića - pravog šutera.

Vujačić je i prije nekoliko godina pregovarao sa čelnicima KSCG, ali je u posljednji čas odustao. Tada se pominjalo da Slovenci traže novac da bi mu dali dozvolu da obuče dres „crvenih”, pošto je igrao za mlađe selekcije zemlje u kojoj je rođen. Nezvanično se spominjalo da ga je to iznerviralo, zbog čega je odlučio da odustane od pregovora.

Vujačić je rođen 8. marta 1984. u Mariboru. Otac mu je košarkaški trener porijeklom iz Crne Gore, Vaso Vujačić, a majka Slovenka.

Seniorsku karijeru je počeo kao 17-godišnjak u Sjaderu iz Udina, a od 2004. do 2010. je nosio dres LA Lejkersa (bio 27. pik), sa kojima je osvojio dva šampionska prstena. Potom je igrao za Nju Džersi Netse, a od prošle sezone je član Anadolu Efesa.

Za tim iz Istanbula ove sezone u Evroligi prosječno bilježi 11,8 poena (trojke 44,4 odsto, dvojke 40,5, bacanja 77,6), 3,1 skok i 1,2 asistencije.

Kao što je poznato, Crna Gora će na Eurobasketu igrati u grupi B u Jesenicama, sa Srbijom, Litvanijom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom. Tri najbolje ekipe u drugu fazu.

Ukoliko bi Vujačić stvarno prihvatio da obuče crveni dres, moguće je da bi nastupao kao domaći igrač, jer ima crnogorske korijene. Ukoliko, pak, FIBA odluči da mora da bude stranac, čekala bi se odluka da li dva naturalizovana košarkaša mogu da igraju za reprezentacije. To Španci „guraju”, jer žele da upare Serža Ibaku i Podgoričanina Nikolu Mirotića...

Bonus video: