Budućnost Voli sa Teodom, Sutjeska rival Ulcinja

Nikšićani i Ulcinjani igraju od 17, a Podgoričani i Tivćani od 19.30 sati. Finale u subotu od 18 sati
4 komentar(a)
Pres kup, Foto: KSCG
Pres kup, Foto: KSCG
Ažurirano: 06.02.2013. 13:48h

Prvi od dva trofeja ove sezone biće dodijeljen ovog vikenda. Tivat će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore, a apsolutni favorit je Budućnost Voli.

Osim aktuelnog osvajača duple krune takmičiće se domaćin Teodo, Sutjeska I Ulcinj.

Žrijeb, koji je danas održan u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore, odlučio je da se prvog dana sastanu Nikšićani I Ulcinjani (17 sati), a potom Podgoričani i Tivćani (19.30).

Finale je na programu u subotu od 18 sati.

“Nadam se da ćemo u polufinalnom meču odigrati dobro i da ćemo slaviti. Sigurno da u ovom trenutku teško mogu reći puno toga o bilo kojem protivniku iz domaćeg prvenstva, jer smo bili preokupirani obavezama na dva fronta. Pokušaćemo da u drugačijem sistemu takmičenja, uz adekvatnu pripemu, što bolje odigramo meč, kako bi se plasirali u finale”, istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Teodo ove sezone dobro igra u domaćem šampionatu I Balkanskoj ligi, ali je teško očekivati da može da napravi čudo i eliminiše “plave”.

“Sigurno je da smo dobili najtežeg protivnika. Biće veoma teška utakmica za nas, svi znamo kvalitete Budućnosti. Oni igraju na visokom nivou, pokazali su da su prava košarkaška mašinerija i u ABA ligi i na evropskoj sceni tako da imamo veoma težak zadatak. Na nama je da se pripremimo i da pružimo što bolji otpor. Daćemo sve od sebe, ali sigurno je da je Budućnost favorit”, iskren je strateg Tivćana Slobodan Savović.

I dok se u duelu Budućnost Volija i Teoda već sada može naslutiti konačan ishod, mnogo neizvjesnosti biće u okršaju Sutjeske i Ulcinja.

“Zadovoljan sam žrijebom, jer smo izbjegli apsolutnog favorita Budućnost. Što se tiče moje ekipe, mogu reći da je sami plasman u polufinale Kupa za nas veliki uspjeh. Međutim, nećemo stati na tome, daćemo sve od sebe da pokušamo da savladamo Sutjesku i plasiramo se u finale u kojem bi se vjerovatno sastali sa ekipom Budućnosti. Blagu prednost dajem Sutjesci, ali moja ekipa nije u dobroj formi I zbog toga im ne dajem za pravo da budu preveliki optimisti. Kriza je prošlost i nadam se da ćemo odigrati dobar meč u polufinalu”, optimista je Nikola Milatović, šef struke Ulcinja.

Sutjeska je već jednom ove sezone, u Erste ligi, savladala Ulcinj (77:63).

“Svima je bio cilj da izbjegnu Budućnost u polufinalu, tako da smo zadovoljni žrijebom. Što se tiče meča sa Ulcinjom, dobro poznajemo protivnika, odigrali smo dosta utakmica u protelih godinu dana sa njima. Ono što sigurno znamo da su oni u maloj krizi u prvenstvu. Poštujemo ekipu Ulcinja, ali glavni cilj nam je plasman u finale i mislim da smo blagi favriti u toj utakmici”, naglasio je Vladimir Todorović, pomoćni trener Nikšićana.

Bonus video: