Milošević: Dobar početak nas je psihološki rasteretio

"Ovo je dobar odgovor nakon poraza od Budiveljnika, jer smo uspjeli na brz način da se psihološki podignemo, što je jako važno", istakao je Strahinja Milošević
0 komentar(a)
Strahinja Milošević, Foto: ABA liga
Strahinja Milošević, Foto: ABA liga
Ažurirano: 04.02.2013. 12:58h

Lijepo je bilo vidjeti košarkaše Budućnost Volija u subotu veče u dvorani “Dražen Petrović” u meču protiv Cibone. Bila je to dominacija kakva se rijetko viđa na gostujućim terenima.

Mirni i strpljivi u napadu, agresivni u odbrani, potpuno su poremetili ritam domaćina, koji je samo nemoćno mogao da posmatra furiozne Podgoričane.

Konačnih plus 13, kako je rekao i trener domaćih Danijel Luc za hrvatske medije, realan je pokazatelj dešavanja na terenu.

Jednostavno, hrvatski šampion nije imao načina ni kvaliteta da se nosi sa nadahnutim rivalom.

Ova pobjeda došla je kao melen na ranu nakon nesrećnog poraza od Budiveljnika i biće injekcija stimulansa pred naredna, još teža iskušenja.

"Bilo je jako važno, nakon poraza od Budiveljnika, da budemo psihološki stabilni. Početak meča je bio ključan za nas, s obzirom na zamor, psihičku opterećenost i moguće posljedice duela sa Ukrajincima".

"U nekoliko navrata smo izdržali atake Cibone i njenu želju da smanji rezultat. U tim trenucima smo bili mirni, nismo ulazili u greške, što nam je omogućilo da se opet odlijepimo i zasluženo slavimo".

"Zadovoljan sam zbog toga, pokazali smo jak karakter, pokazali smo da možemo da iznesemo i ovakve situacije i sjajnim ambijentom u ekipi nastavljamo dalje", objašnjava Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Krilo Strahinja Milošević je odigrao, slobodno rečeno, perfektan meč. Dao je devet poena uz stopostotan šut za dva poena (3-3) i slobodna bacanja (3-3). Imao je i šest skokova, asistenciju i ukradenu loptu.

"Ušli smo u utakmicu maksimalno angažovano i koncentrisano kao što ulazimo u svaku. Uspjeli smo da nametnemo naš ritam, da napravimo prednost koju smo držali do kraja".

"Ovo je dobar odgovor nakon poraza od Budiveljnika, jer smo uspjeli na brz način da se psihološki podignemo, što je jako važno. Slijedi završnica ABA lige i Evrokupa i čekaju nas veoma teška iskušenja, pa nam je ovaj duel bio od velike važnosti", ističe Milošević.

Dvadesetsedmogodišnji Novosađanin kaže da je očekivao teži meč protiv ekipe koja u svojim redovima ima iskusne Andriju Žižića, Davora Kusa, Marina Rozića…

"Cibona je dobra, iskusna ekipa koja zna da igra i bili smo spremni za meč na jednu loptu. Međutim, dobro smo počeli, ubijeđeni da imamo kvalitet da dobijemo, što nam je omogućilo da se psihološki rasteretimo i igramo sa mnogo više samopouzdanja".

"U nekoliko navrata Cibona je pokušavala da se vrati, ali smo mirnom, strpljivom igrom opet dolazili do visokog rezultata i lako smo meč priveli kraju. Ova pobjeda nam mnogo znači u borbi za vrh tabele, ali do kraja nas čekaju teški dueli", zaključio je Milošević.

Obaveze u Kupu Crne Gore i odmor

U ABA ligi slijedi pauza do 16. februara zbog završnice nacionalnih kupova.

I Podgoričani će imati takvih obaveza. Već u utorak u dvorani “T-Mobile” u Donjoj Gorici igraju četvrtfinale Kupa Crne Gore protiv Jedinstva, a potom za vikend i završni turnir.

Radonjić će, i pored toga, pokušati da malo odmori igrače.

"Pokušaćemo period pred nama da iskoristimo na najbolji mogući način da se ekipa odmori, a vidjećemo koliko je to izvodljivo. Daćemo sve od sebe da trenažni proces bude kvalitetan, a u isto vrijeme i da nivelišemo umor koji je prisutan".

"Nadam se da ćemo to odraditi bez povreda, bolesti, kako bi ovih desetak dana kompletni odradili maksimalno treninge i kako bi meč sa Trijumfom dočekali spremni, što nam je i osnovna ideja", naglašava strateg “plavih”.

Bonus video: