Radonjić: Dobar početak je podigao samopouzdanje

"Bez obzira što je razlika u pojedinim trenucima padala, kontrolisali smo dešavanja na terenu i zasluženo smo slavili", rekao je Radonjić
86 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 02.02.2013. 23:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Trener Budućnost Volija Dejan Radonjić je nakon pobjede u Zagrebu nad Cibonom izjavio da je bilo jako važno da njegova ekipa dobro počne meč, jer je “u žestokom ritmu, praktično jedina ekipa koja igra na dva fronta”.

“Bilo je, takođe, važno da se psihološki dobro pripremimo za Cibonu koja je nakon pobjede u Širokom protiv nas željela da napravi sjajnu uvertiru za Kup Hrvatske, čiji je domaćin. Dobar početak je podigao samopouzdanje kod igrača, u drugoj četvrtini je bilo važno da izdržimo pritisak domaćina. Bez obzira što je razlika u pojedinim trenucima padala, kontrolisali smo dešavanja na terenu i zasluženo smo slavili. Sada imamo par dana da se odmorimo i pripremimo za naporan ritam koji imamo. Prije toga, čekaju nas obaveze u Kupu Crne Gore”, kazao je Radonjić koji je danas proslavio 43. rođendan.

Na pitanje kakve su šanse Budućnosti da izbori fajnl-for, Radonjić je odgovorio:

“Pojavili smo se iz drugog plana za F4. Čekamo svoju šansu, a moguće je da odlučuje posljednji meč sa Olimpijom u Podgorici. Mislim, ipak, da su u ovom trenutku u prednosti Radnički i Cedevita, jer imaju lakši raspored”, zaključio je Radonjić.

Najbolji pojedinac mea Vladimir Mihailović rekao je da je Budućnost ostvarila važnu pobjedu, koja će njegovoj ekipi mnogo značiti u nastavku sezone.

“Odigrali smo izuzetno koncentrisano, maksimalno agresivno u odbrani, a ispoštovali smo i ono što smo se dogovorili u svlačionici. Od početka smo poveli i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje”, rekao je Mihailović.

Danijel Luc, trener Cibone je kazao da su navijači na kraju meča dali najbolji komentar o igri njegove ekipe”.

“Dozvolili smo ekipi Budućnosti 62 odsto šuta za dva poena, a većinom su to bili laki poeni. I kada smo imali šansu da uhvatimo priključak, promašivali smo bacanja i pravili greške. Nismo imali energije da se nosimo sa njima, ali nema oprvdanja za ovakvu našu igru. Konačan rezultat najbolje odslikava dešavanja na terenu, nismo mogli da pariramo raspoloženoj ekipi Budućnosti”, rekao je Luc.

Bonus video: