Budućnost u gostima savladala Cibonu

Podatak da Cibona nijednom tokom meča nije vodila, a da je prednost gostiju u većem dijelu meča bila preko 10 razlike, najbolje odslikava ono što se dešavalo na terenu
91 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2013. 18:14h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Budućnost Voli je održala čas košarke Ciboni, a trener Dejan Radonjić je od igrača dobio najljepši poklon za 43. rođendan koji je proslavio danas. Bio je to najljepši ples „plavih“ u dvorani koja nosi ime legendarnog Dražena Petrovića.

Malobrojna publika mogla je samo da gleda nemoć svojih ljubimaca i brzu, čvrstu igru gostiju, koja je krunisana sa dva nova boda, koja mnogo znače u borbi za plasman među četiri najbolja tima.

Podatak da Cibona nijednom tokom meča nije vodila, a da je prednost gostiju u većem dijelu meča bila preko 10 razlike, najbolje odslikava ono što se dešavalo na terenu.

Po završetku meča publika je aplauzom ispratila Podgoričane, a igrači Cibone su „nagrađeni“ dugotrajnim zviždukom.

Počelo je kako se samo poželjeti može. U 4. minutu je bilo 9:2, a na isteku 7. minuta i plus 12 (20:8). Pokušao je Danijel Luc minutom odmora da smiri svoje izabranike, ali mu nije uspjelo.

Na startu meča sudije su pogubile konce, donijeli su nekoliko kontroverznih odluka, a nakon jedne Aleksa Popović je prigovorio i dobio tehničku. Cibona je to iskoristila, vezala četiri bacanja i smanjila na 14:22.

Probudila se tada i publika, stala je uz svoje ljubimce, ali je to bilo kratkog daha. Čedomir Vitkovac je vezao četiri poena, pridružio mu se Vladimir Mihailović za 26:16 na kraju prve dionice.

Na startu druge četvrtine iskusni Andrija Žižić je pravio probleme gostima i najviše zahvaljujući njemu zaostatak je iznosio svega četiri poena (22:26).

Međutim, odgovorila je Budućnost Voli serijom 8:0 za 34:22 i nakon toga nije više bilo dileme oko konačnog pobjednika. Budućnost Voli je bez problema održavala prednost, a najveća je dostignuta u 25. minutu, kada je Duško Bunić pogodio za 50:36.

Tačku na fenomenalnu partiju gostiju, stavili su „alej-upom“, desetak sekundi prije kraja, talentovani Nikola Ivanović i najbolji akter meča Mihailović, a domaća publika je to nagradila aplauzom.

Mihailović je sa 23 poena bio najbolji u pobjedničkom timu, dok je Vitkovcu (dao sve koševe u prvoj četvrtini) nedostajao samo jedan poena za dabl-dabl učinak (devet koševa, 11 skokova). Aleksa Popović je upisao 10 koševa, uz 5-5 šut za dva poena.

„Zar vas nije sram, zar vas nije stid”

„Zar vas nije sram, zar vas nije stid, ovako igrati"! Ova pjesma orila se dvoranom u Zagrebu u finišu meča, a potom i desetak minuta poslije završetka. Navijači Cibone nisu mogli da se pomire sa slabom igrom svojih ljubimaca.

Teško su podnijeli poraz, a to su jasno i pokazali. Igrači Cibone su pognutih glava i u žurbi izašli sa parketa...

Cibona - Budućnost Voli 60:73 (16:26, 18:18, 14:14, 12:15)

Zagreb - Dvorana: KC “Dražen Petrović”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Obradović (BiH), Maričić (Srbija), Petek (Slovenija).

Cibona: Kus 7 (2-2), Blejsingejm 13 (5-2), Šarić 6 (4-2), Marčinković 2 (2-2), Rozić 3, Jagodić-Kuridža 6 (6-6), Strouberi 9 (4-2), Žižić 14 (9-8), Arapović, Kovačević.

Budućnost Voli: Mihailović 23 (7-4), M. Popović, M. Milošević, S. Milošević 9 (3-3), Mugoša, Li 9 (2-1), Vitkovac 9 (4-2), Bunić 7 (4-3), A. Popović 10, Ivanović 2, Nikolić, Bost 4 (1-0).

Galerija

Bonus video: