U Draženov dom za osvetu

"Nadam se da ćemo poslije poraza od Budiveljnika uspjeti da se psihološki dignemo i da ćemo doći do pobjede, koja bi nam mnogo značila u nastavku ABA lige", jasan je Mihailović
60 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Bruno Karadža
Vladimir Mihailović, Foto: Bruno Karadža
Ažurirano: 02.02.2013. 12:06h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Nakon iscrpljujućeg meča protiv Budiveljnika, fizički i mentalno, i po njih, nažalost, nepovoljnog ishoda, košarkaše Budućnost Volija čeka novo iskušenje. U zagrebačkoj dvorani, koja nosi ime legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, pokušaće da se psihološki dignu i dođu do pobjede koja bi ih bar za korak primakla finalnom turniru ABA lige.

Dodatni motiv za „plave“ biće i to što su u prvom dijelu sezone poraženi pred svojim navijačima od Cibone (64:60). Za razliku od susreta u „Morači“, Zagrepčane više ne vodi Veljko Mršić, a u timu nema ni Demonda Kartera, koji je tada bio junak pobjede. Međutim, imena Andrije Žižića, Davora Kusa, Marina Rozića, Derela Stroberija... „garancija“ su da crnogorskog šampiona čeka težak ispit.

"Izgubili smo prvi meč koji smo igrali sa njima, da tako kažem, na glup način. Sigurno da će biti veoma teško, jer su dovođenjem novog pleja (Džerel Blesingejm) uspostavili stabilnost i igraju dosta dobro. Nadam se da ćemo poslije poraza od Budiveljnika uspjeti da se psihološki dignemo i da ćemo doći do pobjede, koja bi nam mnogo značila u nastavku ABA lige", jasan je Vladimir Mihailović, bek Budućnost Volija.

Osim kvaliteta, Cibona ima i veliko iskustvo i to je činjenica sa kojom su Podgoričani upoznati.

"Radi se o iskusnoj ekipi, koja kažnjava svaku grešku rivala i moraćemo u meč ući maksimalno koncentrisano. Moramo da pokušamo da uspostavimo našu igru, agresivno u odbrani, mirno u napadu i to bi mogao biti ključ uspjeha".

Iako ih danas čeka meč sa Cibonom, igrači crnogorskog šampiona još premotavaju film iz duela sa Ukrajincima.

"Svima nam je mnogo teško poraz od Budiveljnika, jer smo imali praktično dobijenu utakmicu, koja nam je otvarala put do četvrtfinala. Međutim, šta je, tu je, moramo dalje, čeka nas teško gostovanje Ciboni. Vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju u Zagrebu i da ćemo izvući povoljan rezultat", optimista je Mihailović.

Mladi plej Nikola Ivanović je u prvom meču sa „vukovima sa Tuškanca“ upisao samo tri poena. Nije bio šuterski raspoložen, ostaje nada da će sada biti uspješniji.

"Još jedan težak meč u nizu, početak teških gostovanja u finišu lige. Sada je svaka utakmica biti ili ne biti. Svaki meč je od ogromne važnosti. Očekujemo duel sa jasnom idejom i željom da slavimo protiv Cibone. Biće jako teško, dobra su i iskusna ekipa, ali igraju sa dosta oscilacija. U stanju su da u jednom meču daju bez problema 90 poena, a potom da podbace. Mislim da uz organizovanu igru i maksimalan pristup, možemo do povoljnog ishoda".

Reprezentativac Crne Gore napominje da je Cibona pobjedom u Širokom, gdje je bila na korak od poraza, pokazala da se radi o odličnom timu.

"Cibona u svom sastavu ima nekoliko iskusnih igrača, koji godinama igraju ABA ligu i znaju da na pravi način kazne svaku grešku rivala, da reaguju u svakom trenutku. Jasno je da zbog toga greške moramo svesti na minimum i da uz čvrstu i strpljivu igru možemo do pobjede", zaključio je Ivanović.

Dva treninga do meča

Nakon putovanja avionom, a potom i autobusom, ekspedicija Budućnost Volija je nešto prije 20 sati stigla u Zagreb, gdje je dočekalo oblačno vrijeme i temperatura od 6 stepeni Celzijusa.

Odmah po dolasku, Dejan Radonjić je izveo svoje izabranike na parket dvorane „Dražen Petrović“, gdje se kovala taktika za večerašnji duel.

Trening, koji je trajao nešto manje od 90 minuta, odrađen je u jakom tempu, a kod igrača je bila vidljiva želja da se protiv „vukova sa Tuškanca“ pruži dobra partija i ostvari važna pobjeda.

„Plavi“ su i danas, u ranim jutarnjim satima imali trening, šuterski, kako bi se još jednom „osjetili“ koševi...

Parovi

Danas

Cibona - Budućnost Voli (17.00)

Solnok - Crvena zvezda (17.00)

Partizan - Split (19.00)

Zadar - Široki (19.00)

MZT Skoplje - Olimpija (21.00)

Nedjelja

Igokea - Cedevita (17.00)

Krka - Radnički (19.00)

Bonus video: