Uniks smijenio Aca Petrovića nakon poraza od Zvezde

Uniks je u prvenstvu Rusije šesti sa tri pobjede i šest poraza, dok u Grupi L druge faze Evrokupa ima po dva trijumfa i izgubljene utakmice, kao i ostale tri ekipe
0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 31.01.2013. 18:11h

Ruski košarkaški klub Uniks iz Kazanja otpustio je danas zbog loših rezultata srpskog trenera Acu Petrovića, samo dan poslije poraza od Crvene zvezde u Beogradu u Evokupu.

"Petroviću su nakon niza poraza date slobodne ruke da ispravi greške i produži rad. Međutim, situacija nije ispravljena. On je dao ostavku. Petrović se zahvalio igračima na saradnji, poželio im mnogo uspjeha i oprostio se sa njima, stručnim štabom i klupskim saradnicima", navodi se na sajtu Uniksa.

Uniks je u prvenstvu Rusije šesti sa tri pobjede i šest poraza, dok u Grupi L druge faze Evrokupa ima po dva trijumfa i izgubljene utakmice, kao i ostale tri ekipe.

"Petrović je oslobođen dužnosti glavnog trenera zbog slabih rezultata u tekućoj sezoni. Za razloge ostavke poslužila je serija nedavnih poraza u svim takmičenjima u kojima učestvuje Uniks. Trenutni položaj ne odgovara ciljevima koji su postavljeni pred početak sezone", piše u saopštenju ruskog kluba.

Petroviću je ovo bio drugi angažman u Uniksu, pošto je prvo od 2007. do 2009. sa klubom iz Kazanja osvojio ruski kup.

Bonus video: