Real dočekuje CSKA

Šesta runda Top 16 faze Evrolige donosi veliki derbi. U Madridu će se sastati domaći Real i moskovski CSKA
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2013. 13:25h

Šesta runda Top 16 faze Evrolige donosi veliki derbi. U Madridu će se sastati domaći Real i moskovski CSKA.

Ekipa Pabla Lasa ima sjajan učinak kod kuće, vezala je osam pobjeda i, gledajući sa te strane, favorit je u ovom meču.

"Mislim da CSKA mnogo bolje igra na strani nego kod kuće, potvrda toga su i pobjede protiv Barselone, Anadolu Efesa, Žalgirisa. Na strani igraju sa manje pritiska, strpljivo i čvrsto. Međutim, sve je to relativno, jer i kada ima loš dan, CSKA može da dobije meč pošto ima sjajan tim. Biće ovo duel u kome može da presudi svaki detalj - rekao je trener Reala.

„Armejci“ su u prošlom kolu neočekivano poraženi na svom terenu od Unikahe, pa sada moraju da jure trijumf u Španiji, kako ne bi zakomplikovali život u trci za četvrtfinale.

"Pred nama je težak zadatak, jer je Real fenomenalan tim, koji odlično igra u Evroligi ove sezone. Nadam se da će koncentracija mojih igrača biti maksimalna do kraja, da ćemo igrati dobru odbranu i miran napad, kako bismo mogli doći u stiuaciju da slavimo. Za mene neće biti nimalo lako. Zahvalan sam Florentinu Perezu za priliku koju mi je dao da vodim tako veliki klub i žao mi je što nismo imali uspjeha", istakao je Etore Mesina, trener CSKA i bivši strateg Madriđana.

Fenerbahče je slavio u prošlom kolu protiv Himkija, a sada juri pobjedu protiv Olimpijakosa u Pireju kako bi se uključio u trku za četvrto mjesto. Inače, Vasilisu Spanulisu nedostaje osam asistencija, kako bi postao deveti igrač u istoriji Evrolige sa 500 ili više uspješnih dodavanja.

Barselona je u prošlom kolu prekinula sjajan niz Kahe laboral u Evropi, a sada ima još teži zadatak. U goste im stiže neporaženi Montepaski, prevođen najboljih igračem Top 16 faze Bobijem Braunom. Za domaćina neće igrati povrijeđeni Huan Karlos Navaro.

Unikaha je prije nedjelju dana napravila senzaciju u Moskvi, a sada će dočekati Anadolu Efes i ima priliku da novim trijumfom praktično obezbijedi plasman među osam najboljih timova. Iskusni Serhi Vidal će odigrati 200. meč u Evroligi i postaće 10. igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Trijumfalna serija Kahe laboral u Evroligi je zaustvaljena od strane Barselone u prošlom kolu, ali ekipa Žana Tabaka ima priliku za popravni. U goste stiže Himki i nova pobjeda Baskijce bi dovela na prag četvrrtfinala. U ekipi neće biti Breta Olesona, koji je pojačao Barselonu (nema pravo igranja u Evropi), a šansu će dobiti posljednje pojačanje, 22-godišnji češki bek David Jelinek (stigao iz Huventuda).

Četvrtak

Grupa E

Žaligiris - Alba (18.45)

Real - CSKA (20.45)

Grupa F

Bešiktaš - Makabi (19)

Olimpijakos - Fenerbahče (20.45)

Barselona - Montepaski (20.45)

Petak

Grupa E

Unikaha - Anadolu Efes (19.45)

Panatinaikos - Brose baskets (21)

Grupa F

Kaha laboral - Himki (20.30)

Bonus video: