Radonjić: Potrebna nam je podrška navijača više nego ikad

"Igramo na domaćem terenu, moramo da nametnemo svoj stil igre, jako i agresivno", objašnjava Aleksa Popović
7 komentar(a)
Aleksa - Dejo, Foto: Savo Prelević
Aleksa - Dejo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2013. 14:37h

Pred posljednja tri kola druge faze Evrokupa, računica je jasna. Košarkašima Budućnost Volija su potrebne dvije pobjede kako bi ostvarili fenomenalan rezultat i drugi put uzastopno izborili plasman u četvrtfinale ovog eminentnog takmičenja.

Prva prepreka ka tom cilju zove se Budiveljnik, koga su Podgoričani savladali prije sedam dana u gostima.

Iako su slavili u Kijevu, "plavi“ su svjesni da ih čeka daleko teži zadatak, jer je ovo za četu Ainarsa Bagatskisa ključni meč.

U slučaju novog poraza, četvrtfinale će biti miljama daleko. Igrači Budućnost Volija, bez obzira na umor, obećavaju da će dati sve od sebe da još jednom pobijede mnogo skuplji i kvalitetniji tim.

"U prvom meču smo napravili iznenađenje i stekli uslov da možemo da se nadamo da u revanšu napravimo nešto slično. Svjesni smo kvaliteta protivnika, radi se o timu koji je visokih mogućnosti i sigurno da je i taj meč pokazao, bez obzira što smo bili zadovoljniji, da će i ovaj biti jako težak. Neće biti lako zaustaviti njihove kvalitetne igrače. Moraćemo da odigramo, čini mi se, i bolji nego u Kijevu ukoliko želimo da ih savladamo".

"Nemaju dodatnih napora, odložili su meč domaćeg prvenstva, mogli su da se pripremaju i odmaraju i pred prvi meč, za razliku od nas koji smo morali u svakom meču da izvlačimo posljednje atome snage. Taj napor i potrošnja je ogromna i osjeća se na svakom treningu. Daćemo maksimum, a da li će to biti dovoljno da ih savladamo, vidjećemo. Potrebna nam je podrška navijača, više nego ikada do sada i nadam se da će dvorana biti puna“, naglasio je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Bez obzira na važnost meča, igrači i stručni štab crnogorskog šampiona nemaju veći pritisak nego pred bilo koji drugi duel.

"Svaki meč igramo pod pritiskom i nema nikakve različitosti da li igramo protiv Krke ili Budiveljnika. Isto razmišljamo i pripremamo se za njega kao za svaki drugi. Opterećenje je realnost i od toga se ne može pobjeći. Pripremamo se da izvučeno maksimum i da odigramo dobar meč. Da li će biti dovoljno da ih savladamo, teško je reći. Mnogi parametri su na njihovoj strani, ali nemamo prostora da razmišljamo drugačije osim da izađemo na parket da se boprimo 40 minuta, da damo maksimum i da iskoristimo svaku šansu da ih savladamo“, objasnio je Radonjić.

Aleksa Popović izuzetno cijeni i poštuje ukrajinski tim, ali se nadam novom slavlju u "Morači“.

"Budiveljnik je odlična ekipa, imaju igrače velikog rejtinga. Biće mnogo teži meč nego u Ukrajini, jer njima sve zavisi od ovoga meča. Igramo na domaćem terenu, moramo da nametnemo svoj stil igre, jako i agresivno. Pokušaćemo da probamo da odigramo još bolje nego u Kijevu i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže za pobjedu“, zaključio je Popović.

Duel počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je dva eura.

Pravdu će dijeliti Nikola Maestre (Francuska), Oliver Kraus (Njemačka) i Omer Esteron (Izrael).

U drugom meču grupe I, u Moskvi se sastaju Trijumf i Banvit (16).

Bonus video: