Vujošević: Beograd treba da organizuje fajnal-for

"Ako dva tma iz Beograda budu učesnici fajnal-fora ABA lige, logično je da Beograd bude domaćin", istakao trofejni stručnjak
3 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2013. 13:22h

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, juče je u izjavi za SOS kanal rekao da Beograd neće organizaovati završni turnir ABA lige, jer je to skupa investicija koja je prije četiri godine koštala 100.000 eura.

Na tu temu govorio je i Duško Vujošević, trener Partizana, čija ekipa će, gotovo izvjesno, biti učesnik fajnl-fora.

"Ako dva tma iz Beograda budu učesnici fajnal-fora ABA lige, logično je da Beograd bude domaćin. U tom slučaju turnir bi mogao da se organizuje u saradnji dva kluba iz glavnog grada, a potrebno je da se obezbijede termini u "Kombank areni“ i da se obezbijedi sigurnost za publiku. Ako bi Beograd bio domaćin, kvalitet života u gradu bi bi povećan, a povećala bi se i šansa da jedan klub izbor plasman u Evroligu“, istakao je Vujošević.

Strateg "crno-bijelih“ se osvrnuo i na nezvanične informacije da bi Igokea mogla odustati od učešća u Evroligi u koliko izbore to pravo preko ABA lige.

„Imamo dobre odnose sa timom iz Aleksandrovca i znam da su životno zainteresovani da budu prvi. Ne očekujem da odustanu od igranja u elitnom takmičenju. Sa plasmanom u Evroligu imaće mogućnost da istrguju, a to ne mislim u ružnom smislu“, podvukao je Vujošević.

Bonus video: