Igokea odustaje od Evrolige?

Iako se špekulisalo da bi Igokea mogla najbolje timove Evrope da dočeka u Beogradu, čelnici vodećeg kluba u regionu ne vide u tome rješenjem, a ni efikasnu računicu
2 komentar(a)
Dragan Bajić, Foto: Abaliga
Dragan Bajić, Foto: Abaliga
Ažurirano: 26.01.2013. 10:05h

Košarkaši klub Igokea, koji je na najboljem putu da osvoji prvo mjesto u ABA ligi, najvjerovatnije će odustati od takmičenja u Evroligi, prenose "Telegraf“ i "Informer“.

Klub iz Aleksandrovca ne bi mogao da igra mečeve kao domaćin u Laktašima, ni u Banjaluci, jer te dvorane ne zadovoljavaju osnovne kriterijume Evrolige.

Iako se špekulisalo da bi Igokea mogla najbolje timove Evrope da dočeka u Beogradu, čelnici vodećeg kluba u regionu ne vide u tome rješenjem, a ni efikasnu računicu.

“Rukovodstvo Igokee uveliko razmišlja o tome da se odrekne učešća u Evroligi. Jasno je da u Laktašima ne mogu da ugoste CSKA, Barselonu ili Olimpijakos, ali ni dvorana “Borik” u Banjaluci ne zadovoljava osnovne kriterijume. ULEB jasno zahtjeva da dvorana mora da ima najmanje 5.000 mjesta, što nijedna od pomenute dve nema”, rekao je izvor blizak Igokei i dodao:

“Igokei ne bi bilo isplativo da zakupljue “Pionir” i da putuje u Beograd na utakmice u kojima je domaćin, jer svima je jasno da hala ne bi bila popunjena kao kad igraju Partizan ili Crvena zvezda”.

Direktor ABA lige Roman Lisac je naglasio da u slučaju odustajanja, ekipa iz Republike Srpske ne može da odredi ko bi im bio zamjena.

“U slučaj da Igokea odustane, ABA liga ima pravo da prijavi drugog predstavnika. Da li bi, hipotetički, to bi drugoplasirani, trećeplasirani ili neki sedmi tim, to sve može da se utvrdi na osnovu pravilnika. Naglasio bih samo jednu stvar, ne može Igokea sama da odluči hoće li svoje mjesto ustupiti Partizanu, Zvezdi, Olimpiji ili Ciboni”, zaključio je Lisac.

Svoje mišljenje istakao je i trener vodećeg tima ABA lige.

“Ako uspijemo da se plasiramo u Evoligu, volio bih da igramo u Laktašima, međutim i “Stožice”su mi lijepe”, rekao je kroz osmijeh trener lidera na tebali ABA lige Dragan Bojić za jedan bosanski portal.

Bonus video: