Beograd neće organizaciju fajnal-fora ABA lige

"Uostalom, najbolji će pobijediti sigurno, gdje god. Pobijedio je i Partizan u sred Zagreba i ne vidim u tome veliki problem", naveo je Đilas
2 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 16:55h

Trenutni izgled tabele ABA lige jasno stavlja do znanja da je izvjesno učešće oba beogradska kluba na fajnal-foru.

Crvena zvezda je druga, Partizan treći i osam kola prije kraja sve se češće nameće pitanje gdje će biti odigrani mečevi za trofej i plasman u Evroligu.

Za sada je jasno da neće u glavnom gradu Srbije, sudeći prema riječima Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i predsjednika Košarkaškog saveza.

"Neće Beograd da bude (organizator turnira) u ovoj situaciji krize, ako to zahtjeva dodatne finansijske troškove. Mi smo bili domaćini prije četiri godine i koliko ja znam, po pravilima te lige, prvoplasirana ekipa ima to pravo", izjavio je prvi čovjek srpske košarke SOS kanalu, a prenosi „Mondo”.

"Uostalom, najbolji će pobijediti sigurno, gdje god. Pobijedio je i Partizan u sred Zagreba i ne vidim u tome veliki problem", naveo je Đilas.

Iako priznaje da još nije ozbiljno razmišljao o toj temi, pamti da je prošla organizacija te manifestacije koštala oko 100 hiljada eura.

"Ne znam koliki bi sad bili troškovi. Ja sam uvijek za to da ako se ulaže u sport, da se ulaže u školski sport ili da se pomogne na neki drugi način, umjesto da se organizuje bilo koja manifestacija tog tipa, pogotovo ako ne može da se napravi finansijska konstrukcija tog projekta".

Za sad samo sigurno da će završni turnir biti odigran od 25. do 27. aprila i izvjesno da će ga na prvoj, evroligaškoj poziciji dočekati Igokea.

"Smatrao sam da upravo Igokea ima prva pravo da odluči da li želi turnir i mislio sam da će ga oni sigurno organizovati", dodao je Đilas.

Bonus video: