Radonjić: Krka je ozbiljan rival, ali očekujem pobjedu

"Postoji malo umora, ali ne želimo da nam to bude bilo kakav alibi", ističe kapiten Marko Popović
61 pregleda 2 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: ABA liga
KK Budućnost Voli, Foto: ABA liga
Ažurirano: 25.01.2013. 15:07h

Iako su u Kijevu ostvarili važnu pobjedu koja im je odškrinula vrata četvrtfinala Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija su meč protiv Budiveljnika već arhivirali.

Okrenuti su novom izazovu, a on je slovenački šampiona Krka.

Tim iz Novog Mesta je nakon serije od pet vezanih poraza podigao formu, slavio je protiv Zadra i Cibone u gostima, odnosno Širokog pred svojim navijačima i pun samopouzdanja dolazi u “Moraču”.

Prednost “farmaceuta” je i to što su imali dovoljno vremena da se odmore i pripreme za ovaj duel, dok to nije slučaj sa crnogorskim šampionom.

Međutim, igrači Budućnost Volija u tome ne žele da traže alibi, spremni su da daju maksimum za novi trijumf u regionalnom takmičenju.

"U žestokom ritmu u kome igramo već izvjesno vrijeme, nije baš jednostavno da se pripremi i da se napravi što je potrebno za ono meč koji nas očekuje. Krka je podigla nivo i kvalitet igre, a dolazi jača u odnosu na prethodna tri meča koja su dobili. Dobili su i Cibonu u Zagrebu i moramo biti maksimalno koncentrisani, jer ti i takvi mečevi nisu najidealniji u ovom trenutku za nas. Imali smo dugačak put iz Kijeva i imamo samo jedan trening za pripremu utakmice. Ono čime se najviše bavimo je oporavak igrača i nadam se da ćemo biti u dobrom stanju i da ćemo slaviti protiv Krke", ističe trener “plavih” Dejan Radonjić.

Kadrovski problemi i dalje muče stručni štab. Pavlin Ivanov je bolestan i neće igrati, dok još nekoliko igrača ima problema sa virusom.

"Situacija nije idealna i do početka meča nećemo znati da li ćemo igrati u najjačem sastavu. Sigurno je da Ivanov neće biti u sastavu. Da li će biti još odsutnih, vidjećemo, da li će biti još bolesnih, to je izvjesno. Međutim, ko god bude igrao u obavezi je da pruži maksimum".

Kada se povede priča o tome šta bi moglo da presudi sjutrašnji duel, Radonjić je jasan.

"Mišljenja sam da ovaj meč odlučuje energetski nivo naše igre i koncentracija. Što se tiče statističkih parametara, mislim da će oni doći kao proizvod ova dva prethodna segmenta. Ukoliko budemo dobri u ova dva segmenta, mislim da imamo velike šanse da dobijemo. U ovom zamoru, statistika ne može biti dobra, to je sigurno. Međutim, statistiku ne gledam previše", istakao je Radonjić.

Kapiten Marko Popović ističe da ekipa osjeća posljedice paklenog ritma, ali da će dati sve od sebe da bodovi ostanu u Podgorici.

"Za razliku od prvog meča, Krka je podigla igru na mnogo veći nivo. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer u posljednje tri utakmice imaju pobjede. Što se tiče nas, povratili smo samopouzdanje pobjedom u Kijevu i daćemo sve od sebe da ne dođe do iznenađenja protiv Krke. Postoji malo umora, ali ne želimo da nam to bude bilo kakav alibi", zaključio je Popović.

Meč počinje u 21 sat, a uprava Budućnost Volija je odlučila da ulaz bude slobodan.

Bonus video: