Andrić izbačen iz prvog tima Cedevite

Sportski direktor Matej Mamić je objasnio da su svi igrači i treneri finansijski kažnjeni, ali o sumi nije htio da govori
50 pregleda 0 komentar(a)
Lukša Andrić, Foto: Aba liga
Lukša Andrić, Foto: Aba liga
Ažurirano: 18.01.2013. 17:02h

Zbog tri vezana poraza u ABA ligi (Radnički, Split, Crvena zvezda), uprava Cedevite je odlučila da finansijski kazni igrače i stručni štab.

Nekim igračima je zbog lošeg zalaganja i igara predložena revizija ugovora, odnosno smanjenje zarade.

Među njima je i Lukša Andrić, reprezentativni centar.

On je to odbio, pa su čelnici kluba odlučili da ga izbace iz prvog tima.

On će ubuduće raditi sa ekipom Maldosti, drugim sastavom hrvatskog vicešampiona, koji vodi Miki Staršević, pomoćnik bivšeg šefa stručnog štaba Božidara Maljkovića.

Sportski direktor Matej Mamić je objasnio da su svi igrači i treneri finansijski kažnjeni, ali o sumi nije htio da govori.

“Odlučili smo da se pokrenumo kako na parketu, tako i van njega. Razgovarano je sa igračima. Oni su kažnjeni skupa sa stručnim štabom, a još jednu stvar koju sam htio pojasniti je da je Lukša Andrić do daljnjeg van prve ekipe. Ljetos kada smo ga dovodili, doveli smo ga kao našeg ključnog igrača i to ne samo u Cedeviti, nego smo smatrali da on treba biti i prvi, a ako ne, sigurno među prva tri centra u ligi. Adekvatno tome smo ga i nagradili, a u ovom trenutku njegov performanse nisu onakve kakve zadovoljavaju uslove sa kojima smo ga nagradili. Htjeli smo sa njim ući u revidiranje ugovora, što on nije prihvatio i do daljnjeg neće trenirati sa prvim timom", pojasnio je Mamić.

Bonus video: