Ivanović: Nema predaje

Osim Partizana, stručni štab muče i kadrovski problemi. Vladimir Mihailović i dalje ima problema sa leđima, zbog čega nije ni igrao protiv Banvita, a u duelu u Turskoj povrede su zaradili Strahinja Milošević i Aleksa Popović
8 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2013. 13:43h

Pakleni ritma u kojem igraju utakmice svako tri dana, ne ostavlja mnogo prostora košarkašima Budućnost Volija da se odmore, odnosno da se pripreme za novo iskušenje.

Taman što su se vratili iz Bandirme, imali su toliko vremena da odrade jedan trening, prepakuju stvari i zapute se na novo gostovanje, ovog puta ekipi Partizana.

Osim umora, Podgoričani će protiv sebe imati i rivala kome, nakon dva neplanirana poraza (Solnok, Široki), gori pod nogama, jer više nema pravo na grešku, posebno pred svojim navijačima, ako želi da ostane u trci za plasman u Evroligu naredne sezone.

"Nemamo puno vremena za pripreme za meč sa Partizanom zbog puta i učešća u Eurokupu. Ritam koji je naporan i biće potrebno da maksimalno skoncentrisano i odgovorno odigramo taj meč, uz činjenicvu da problematiku koju imamo oko povreda i nemogućnosti igranja treba da vidimo kako će se sagledati do samog meča. Zna se kako je igrati u "Pioniru“, Partizan koji će dati sve od sebe da se ponovo dokopa Evrolige, jer je to za njih primarna stvar. Nadam se da ćemo biti kompletni, da ćemo uspjeti da se do meča dovoljno odmorimo, da damo sve od sebe i da odigramo na najbolji način“, objašnjava strateg "plavih“ Dejan Radonjić.

Ispadanjem iz elitnog takmičenja već nakon prve faze, "crno-bijeli“ imaju cijelu nedelju da se pripreme za mečeve u ABA ligi.

Sa te strane su u prednosti u odnosu na klub iz Njegoševog parka.

"Oni su ritmu planiranja utakmice i rada od sedam dana. Mi smo iz autobusa, trajekta i aviona krenuli ponovo na puit. Ovaj ritam koji je jako naporan i težak i ne ostavlja nam puno prostora da možemo da se u idealnom stanju pojavimo na bilo kojem meču, a ne protiv Partizana. To se desilo i protiv Banvita. Nadam se da ćemo svi biti spremni za meč, što nam je primarna stvar. Prednost u dijelu priprema ima Partizan. Na svom parketu i pred svojim navijačima izvlače iz sebe više od svojih mogućnosti“.

Osim Partizana, stručni štab muče i kadrovski problemi.

Vladimir Mihailović i dalje ima problema sa leđima, zbog čega nije ni igrao protiv Banvita, a u duelu u Turskoj povrede su zaradili Strahinja Milošević i Aleksa Popović.

Da li će ovaj trio biti spreman da pomogne saigračima, znaće se tek pred sam početak meča.

"U ovom trenutku situacija nije idealna, daleko od toga. Kakva će biti vidjećemo pred meč. Jako je teško procijeniti, Mihailović je odradio jedan dio treninga, a još par igrača ima problema“, naglasio je Radonjić.

U posljednje vrijeme srpski šampion igra po sistemu toplo-hladno, ali to ne može zavarati mladog pleja Nikolu Ivanovića.

"Partizan je u posljednjem kolu poražen od Širokog i sigurno će protiv nas po svaku cijenu tražiti pobjedu. Nadam se da ćemo uspjeti da se dovoljno odmorimo, da odigramo meč na većem nivou, boljem prije svega u defanzivi, boljem nego što je to bilo u prethodnom period. Ne idemo u Beograd da se predamo, nego maksimalno motivisani ćemo pristupiti meču i odigrati ga najbolje što možemo“, zaključio je Ivanović.

Prvi duel ove sezone odigan u „Morači“, pripao je Partizanu (81:62).

Raspored

Subota

Partizan - Budućnost Voli (21.00)

Solnok - Radnički (17.00)

Zadar - Cibona (17.00)

Igokea - C. Zvezda (19.00)

Cedevita - Olimpija (19.00)

MZT Skoplje - Split (19.00)

Nedjelja

Krka - Široki (19.00)

Vujošević: Respektujem Budućnost

Trener Partizana Duško Vujošević očekuje težak meč i napominje da je njegov tim u „Morači“ odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone

"Jako respektujem Budućnost, gledajući njihov roster, a pogotovu što su tim. Kada se posmatra njihov roster, ne treba gledati samo kao na grupu dobrih pojedinaca, već je to grupa ljudi koji zajedno odlično funkcionišu, rekao bih da su ovih posljednjih šest utakmica su došli do nekog maksimuma, igraju sa stvarno ekstraordinarnom motivacijom. Dovedena je do nekog pucanja ta njihova borbenost i disciplina, pa i rezultati koje prave, oni su veći nego što bi bili da se pravi prognoza na osnovu pojedinačlnih vrijednosti igrača. Ekipa koja igra jako disciplinovano, koja radne detalje dovodi do savršenstva. Proba kontranapada, produži napad ako nije prošao kontranapad, to su završeci u posljednjim sekundama ispraćeni jakim skokom. Oni su primjer ekipe koja pokazuje da loptu ne hvata visina već karakter, želja, navika. Veoma dobro igraju odbranu, svaku utakmicu su do sada su jako motivisani i biće jako, jako teška utakmica. Protivnik je veoma nezgodan i koji protiv svake ekipe daje svoj maksimum i 120 odsto svojih mogućnosti“, objasnio je Vujošević i pozvao publiku da pomogne njegovim igračima.

Galerija

Bonus video: