Zvezdan Mitrović ponovo trener Himika

"Srećan sam što sam se vratio u klub u kojem sam praktično počeo karijeru prvog trenera. Evidentno je da je ekipa u krizi, pokušaću da je što prije vratim na pravi put", kaže Mitrović
55 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.bc.khimik.com.ua
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.bc.khimik.com.ua
Ažurirano: 18.01.2013. 12:43h

Ukrajina je obećana zemlja za Zvezdana Mitrovića - dugogodišnji pomoćni trener u Budućnosti i šef stručnog štaba Mogrena vratio se u nekadašnju republiku SSSR, i to u klub u kojem je prije više od 10 godina i počeo ukrajinsku odiseju, Himik.

Klub iz Južnjeg je odlično počeo sezonu, bio je na vrhu, ali je počeo da gubi korak. Izabranici doskorašnjeg stratega Zorana Martića, koji je svojevremeno predvodio Budućnost, izgubili su osam od posljednjih 10 utakmica u nacionalnoj Superligi i pali su na 5. mjesto na tabeli.

Zbog toga su ljudi iz uprave odlučili da se zahvale Martiću na saradnji, a izbor im nije bio težak - obratili su se najuspješnijem treneru u istoriji kluba, koji je bio slobodan nakon raskida saradnje sa kijevskim Budiveljnikom.

"Srećan sam što sam se vratio u klub u kojem sam praktično počeo karijeru prvog trenera. Evidentno je da je ekipa u krizi, pokušaću da je što prije vratim na pravi put".

"Nismo pričali o ambicijama ili eventualno nekim novim igračima, jer moram bolje da se upoznam sa sadašnjim timom", rekao je „Vijestima” Mitrović, koji će na klupi novog-starog kluba debitovati u današnjem meču sa Dnjeprazotom.

Mitrović je u klub iz grada koji se nalazi nadomak Odese prvi put stigao ljeta 2002. i predvodio ga je pet godina. Tri puta je bio treći u prvenstvu, a 2006. je doveo ekipu do finala Euročelendž kupa, u kojem je izgubio od ruskog Urala.

Od 2007. do početka 2011. bio je trener Krivbasbbasketa iz Krivog Roga, s kojim je osvojio duplu krunu u sezoni 2008/2009.

Prošle sezone je predvodio Budiveljnik i uzeo Kup Ukrajine. U Himiku će ponovo sarađivati sa Suadom Šehovićem, koji je lani bio jedan od najboljih igrača Budiveljnika.

Mitrovića čeka paklen raspored već na startu - danas se sastaje sa Djenprazotom, u nedjelju sa Dnjeprom, a u utorak sa Krasnim krilima iz Rusije u Euročelendž kupu. Srećom, Himik je domaćin u sva tri meča.

Bonus video: