Navijači Zvezde sukobili se sa policijom

Tuča je izbila oko 20 sati nakon velike gužve kada je nekoliko stotina navijača pokušalo da uđe u rasprodatu dvoranu, a u sukobima je povrijeđeno najmanje 10 policajaca i više civila
71 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Crvene zvezde, Foto: Beta AP
Navijači Crvene zvezde, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.01.2013. 23:20h

Navijači Crvene zvezde sukobili su se večeras sa policijom kada su pokušali da uđu u dvoranu “Pionir” na utakmicu košarkaškog Evrokupa protiv Galatasaraja, prenijeli su beogradski mediji.

Tuča je izbila oko 20 sati nakon velike gužve kada je nekoliko stotina navijača pokušalo da uđe u rasprodatu dvoranu, a u sukobima je povrijeđeno najmanje 10 policajaca i više civila.

Navodno, prvo su se međusobno potukli navijači, a potom je došlo do obračuna sa policijom oko dvorane Pionir i na okolnim ulicama.

Pola sata prije početka utakmice kordon policije zabarikadirao je ulaze u dvoranu i nije dozvoljavao ulazak ni navijačima sa kupljenom ulaznicom, uz obrazloženje da su tribine ispunjene.

Navodno su pojedini huligani bili i naoružani, a za sada su konstatovane teže povrede kod jednog 28-godišnjeg policajca i jednog 19-godišnjeg mladića.

Crvena zvezda je izgubila od Galatasaraja rezultatom 91:74, u 2. kolu L grupe druge faze Evrokupa.

Bonus video: