Budućnost Voli poražena u Bandirmi

Najbolji u redovima Budućnost Volija bio je Aleksa Popović sa 16 poena, a Čedomir Vitkovac je dodao 15
98 pregleda 4 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: ABA liga
KK Budućnost Voli, Foto: ABA liga
Ažurirano: 16.01.2013. 19:12h

Pobjednička serija Budućnost Volija je prekinuta. Nakon četiri vezana slavlja (Igokea, MZT Skoplje, Trijumf, Solnok), “plavi” su poraženi od Banvita u 2. kolu druge faze Evrokupa.

Naš šampion je dobro igrao do finiša prvog poluvremena, a turski tim je do odmora uspio da stekne šest poena viška (48:42).

U nastavku su gosti pokušali da naprave preokret, ali, nažalost, to im nije pošlo za rukom.

Nepuna dva minuta prije kraja Budućnost Voli je nakon trojke Marka Popovića prišla na minus četiri (82:78), ali je onda do izražaja došlo iskustvo igrača Banvita za konačnih 89:80...

Aleksa Popović je bio najefikasniji u redovima gostiju sa 16 poena (sve u prvom poluvremenu), Čedomir Vitkovac je postigao 15 (sedam u prvih 20 minuta), Di Bost 11 (trojke 5-1), a Strahinja Milošević 10 uz pet uhvaćenih lopti i dvije blokade.

Stručni štab "plavih" nije mogao da računa na usluge Vladimira Mihailovića, koji je povrijedio leđa na posljednjem treningu pred put za Tursku.

Čak Dejvis (šut 8-7) i Vladimir Štimac (10-7) su sa 17 koševa bili najbolji u pobjedničkom timu.

Serkan Erdogan (šut iz igre 5-4) i Sami Mehija su dali po 14.

Prvu četvrtinu obilježila je igra koš za koš. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a u samoj završnici, zahvaljujući poenaima Alekse Popovića i Bosta (koš uz dodatno), Budućnost Voli je stigla do četiri poena viška (18:22).

Dejvis i Kenan Bajramović su brzo anulirali minus. Međutim, gosti nisu dozvolili domaćinu da povede, držali su prednost do 17. minuta, kada su se razigrali Erdogan, Mehija i Štimac, pa je Banvit do odlaska na odmor stigao do plus šest (48:42).

Mirnom igrom Banvit je u nastavku održavao prednost.

U dva navrata u trećoj četvrtini imao je i osam poena viška (57:49, 59:51), ali se igrači Budućnost Volija nisu predavali.

Kada je Strahinja Milošević pogodio trojku za minus četiri na kraju treće kvartala (69:65), pojavila se nada da “plavi” mogu do trijumfa.

Međutim, već u uvodna dva minuta odlučujuće dionice, Banvit je stigao do plus devet (74:65), da bi u 35. minutu semafor pokazivao dvocifreni minus (78:68).

Ni tada se “plavi” nisu predavali, Džerald Li je vezao četiri poena, Milan Milošević i Marko Popović su ubacili trojke za 82:78, nepuna dva minuta prije kraja.

Činilo se tada da je Budućnost Voli ušla u pravi ritam, ali je to, kasnije se ispostavilo, bilo sve što su uradili.

Mehija i Kalin Lukas su bili mirne ruke za prvi trijumf Banvita u nastavku Evrokupa...

U drugom meču grupe, Budiveljnik je kao gost savladao Trijumf 85:84 (26:23, 27:24, 12:27, 20:10).

Bonus video: