Nesterović: ABA liga je loša

"Stvarno je tužno što klubovi iz bivše Jugoslavije imaju samo dva predstavnika u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju", rekao je nekadašnji član Partizana
8 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 22:58h

Bivši centar Partizana Radoslav Nesterović kritikovao je regionalno košarkaško takmičenje jer postoji mogućnost da Slovenija izgubi predstavnika u Evroligi.

Nekadašnji reprezentativac Slovenije je rekao da su glavni krivci za to organizatori ABA lige i da to takmičenje šteti interesu slovenačke košarke, prenosi B92.

"ABA liga je omogućila da Slovenija ostane bez predstavnika u Evroligi. Sve priče koje sam čuo u posljednje vrijeme govore da to takmičenje radi protiv interesa Slovenije. Stvarno je tužno što klubovi iz bivše Jugoslavije, koja je imala vrhunske košarkaše i napravila velike uspjehe, imaju samo dva predstavnika u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju", rekao je Nesterović.

Slovenac je tokom svoje karijere nastupao za Partizan, PAOK, Olimpiju, Kinder (šampion Evrope 1998), Olimpijakos, ali i za NBA klubove Minesotu, San Antonio (NBA šampion 2005), Toronto i Indijanu.

Bonus video: