Barselona dočekuje Olimpijakos, Himki gost Montepaskija

Treće kolo Top 16 faze Evrolige donosi reprizu polufinala posljednjeg fajnl-fora iz Istanbula, a sastaju se Barselona i Olimpijakos.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 10:28h

Treće kolo Top 16 faze Evrolige donosi reprizu polufinala posljednjeg fajnl-fora iz Istanbula, a sastaju se Barselona i Olimpijakos. U najvećem turskom gradu, Pirejci su bili bolji, a sada četa Ćavija Paskvala ima šansu da se pred svojim navijačima bar donekle revanšira rivalu.

Dobra vijest za Katalonce je da se oporavio Huan Karlos Navaro i trebalo bi da bude u timu. Prvoj zvijezdi Barselone nedostaje samo 11 poena pa da postane prvi igrač koji je ubacio 3.000 koševa u Evroligi. Za Grke bi trebalo da debituje Georgi Šermadini, koji je stigao iz Tel Aviva.

Montepaski i Himki neočekivano sa Kahom laboral drže čelnu poziciju u grupi F, a u direktnom duelu u Sijeni će odlučiti ko će ostati na prvom mjestu. Adut Italijana je domaći teren i fenomenalni Bobi Braun, koji je u prošlom kolu sam dobio Fenerbahče. Interesantan je podatak da je Montepaski najefikasnija ekipa u Evroligi sa prosjekom od 88 poena po meču.

Kaha laboral je domaćin Bešiktašu i može se očekivati da nastavi sjajan niz. Baskijci su u seriji od 13 uzastopnih pobjeda i favoriti su protiv tima iz Istanbula u dvorani „Fernando Buesa“.

Makabi je pred start druge faze Evrolige bio favorit, ali nakon dva kola nema trijumf. Sada je pred ekipom Dejvida Blata imperativ pobjede u duelu sa Fenerbahčeom, koji takođe još nije osjetio slast trijumfa.

CSKA je favorit protiv Brose basketsa, kao i Anadolu Efes protiv Albe. Mnogo borbe očekuje se u duelima Real Madrid - Žalgiris, odnosno Panatinaikos - Unikaha Malaga. „Kraljevski klub“ je dobio posljednjih sedam mečeva pred svojim navijačima, dok će za PAO ovo biti 250. utakmica u Evroligi.

Parovi

Četvrtak

Grupa E

CSKA - Brose baskets (17)

Panatinaikos - Unikaha (19.45)

Grupa F

Makabi - Fenerbahče (20.05)

Kaha laboral - Bešiktaš (20.45)

Petak

Grupa E

Anadolu Efes - Alba (19)

Real - Žalgiris (20.45)

Grupa F

Montepaski - Himki (20.45)

Barselona - Olimpijakos (20.45)

Bonus video: