Budućnost Voli savladala MZT Skoplje

Odigrali su Podgoričani drugu četvrtinu kao iz udžbenika. Odbrana je bila granitna, napad siguran, pa su na odmor otišli sa plus 21 (51:30), što domaći sastav u nastavku nije uspio da stigne
12 komentar(a)
Budućnost Voli - MZT Skoplje, Foto: Denis Dukovski
Budućnost Voli - MZT Skoplje, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 05.01.2013. 18:51h

Deset minuta furiozne igre bilo je dovoljno košarkašima Budućnost Volija da obezbijede pobjedu protiv MZT Skoplja u dvorani “Boris Trajkovski” i ostanu u trci za plasman među četiri najbolja tima.

Odigrali su Podgoričani drugu četvrtinu kao iz udžbenika. Odbrana je bila granitna, napad siguran, pa su na odmor otišli sa plus 21 (51:30), što domaći sastav u nastavku nije uspio da stigne.

U tim trenucima blistali su Aleksa Popović i Strahinja Milošević, koji su vezano ubacili 20 od 29 poena Budućnost Volija u drugom kvartalu.

Prijetili su domaći košarkaši u drugom poluvremenu, ali sve što su uspjeli jeste da u nekoliko navrata priđu na minus osam.

Strahinja Milošević je meč okončao sa 14 poena (šut iz igre 7-6) uz šest skokova i dvije blokade.

Aleksa Popović, Džerald Li (šut iz igre 7-5) i Di Bost (trojke 6-3) su dodali po 13, a Čedomir Vitkovac 10 i, što je interesantno, nije imao nijednu uhvaćenu loptu.

U redovima domaćina bolji od ostalih bili su Georgi Čekovski (13) i Damjan Stojanovski (11).

Todor Gečevski, prva zvijezda MZT Skoplja, je bio suviše nervozna, pa je u finišu treće četvrtine morao na klupu zbog tehničke, odnosno pete lične.

Početak meča nije nagovještavao povoljan ishod za Podgoričane, koji nisu nikako mogli da se adaptiraju na agresivnu igru domaćina.

Sa druge strane, igrači MZT Skoplja su bili precizni, posebno sa linije penala, pa je u 4. minutu bilo 8:2.

Održavali su Makedonci prednost do 9. minuta, kada je Milan Milošević sa linije penala izjednačio (15:15), a u narednom napadu je Bost pogodio prvu trojku za vođstvo gostiju (15:18).

Amerikanac je u posljednjim sekundama prve četvrtine ponovo bio uspješan iza linije 6,75 metara, za plus četiri (18:22).

U drugom periodu na terenu je postojao samo jedan tim.

Budućnost Voli je radila šta je htjela, a Aleksa Popović i Strahinja Milošević su do očaja dovodili domaće igrače.

Uzalud je Aleš Pipan tražio minut odmora, njegovom timu nije bilo pomoći.

Ostalo je samo da gledaju simultanku “plavih”, koji su na veliki odmor otišli sa prednošću od 21 poena.

Treba istaći i odličnu rolu Bosta u prvom poluvremenu, koji je pogodio tri trojke iz četiri pokušaja.

Na startu drugog poluvremenu, MZT Skoplje je krenuo na sve ili ništa.

“Fajterskom” igrom domaćin je napravio seriju 17:4, u kojoj su Boris Bakić, Kad Dejvis i Čekovski pogodili trojke, i prišao je na minus osam (47:55).

To je probudilo i publiku, a Dejan Radonjić je bio prinuđen da zatraži minut odmora.

Uspio je da smiri svoje izabranike, koji su brzo opet došli do dvocifrene prednosti i pobjeda do kraja meča više nije dolazila u pitanje.

Bonus video: