Cedevita odustala od Dašića, 10 dana nije odgovorio na ponudu

“Ponudu smo mu poslali prije 10 dana. Nije odgovorio i juče smo odustali”, rekao je trener Cedevite Aleksandar Petrović.
4 komentar(a)
Vladimir Dašić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Dašić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.01.2013. 16:05h

Ništa od dolaska Vladimira Dašića u hrvatsku Cedevitu, kako se spekulisalo proteklih dana. Vijest o interesovanju za crnogorskog reprezentativca je tačna, a do saradnje nije došlo “krivicom” Dašića.

“Ponudu smo mu poslali prije 10 dana. Nije odgovorio i juče smo odustali”, rekao je trener Cedevite Aleksandar Petrović.

On je dodao da je Cedevita u zimskom prelaznom roku pojačala redove sa američkim plejom Dervinom Kičenom, koji je na pozjamicu stigao iz Panatinaikosa, i krilnim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, Antom Mašićem, koji je stigao iz Sibone.

“Smatramo da Mašić može odigrati na poziciji četvorke onoliko koliko smatram da Šuput treba da odmara. Ukoliko se ne desi nešto spektakularno, to bi trebao biti roster za nastavak sezone", dodao je Petrović.

Cedevitu je napustio Markes Grin i otišao u Milano, dok je mladi centar Jusuf Nurkić pozajmljen Zadru.

Dašić se početkom decembra rastao sa Bešiktašom, i krenuo u potragu za novim klubom. Prije dva dana je za “Vijesti” izjavio da je dolazak u Cedevitu najrealniji od nekoliko ponuda koje je imao.

"Tužio sam Bešiktaš i dobio spor, izvukao sam cijeli ugovor. Oni su nakon toga tražili da se vratim, ali za to nema potrebe. Nakon razlaza sa Bešiktašem, dobio sam nekoliko ponuda, a u ovom trenutku najbliži sam prelasku u Cedevitu. Sve bi trebalo da bude završeno u naredna dva-tri dana", rekao je u srijedu Dašić za „Vijesti”.

Dašić je karijeru počeo u Budućnosti, a potom je igrao za Real Madrid, Gran Kanariju, Lotomatiku, Olimpiju i Bešiktaš. Standardni je član reprezentacije Crne Gore.

Bonus video: