Barselona u Moskvi, Efes čeka PAO

Najbolje evropske ekipe nisu imale mnogo vremena za odmor - već danas i sjutra odigraće se mečevi 2. kola Top 16 faze.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2013. 08:28h

Najbolje evropske ekipe nisu imale mnogo vremena za odmor - već danas i sjutra odigraće se mečevi 2. kola Top 16 faze.

Himki je na startu drugog kruga Evrolige savladao Bešiktaš u Istanbulu, a sada će imati mnogo teži zadatak. U goste stiže Barselona, koja je pobjedom nad Realom u posljednjem kolu Endesa lige dobila na samopouzdanju i željna je da se trijumfalno vrati iz Moskve.

Prva zvijezda Katalonaca Huan Karlos Navaro polako ulazi u formu, a to je informacija koja neće nimalo odradovati Rimasa Kurtinaitisa, trenera Himkija.

Anadolu Efes je lako poražen od CSKA u Moskvi, pa u duelu sa Panatinaikosom nema pravo na grešku. Turski tim je blagi favorit, ako ništa drugo ono zbog prednosti domaćeg terena. Mnogo se očekuje od Džordana Farmara i Saše Vujačića, igrača NBA kalibra.

Kaha laboral igra dobro u posljednje vrijeme, ali teško da može računati na trijumf u „Nokija areni” protiv Makabija, jer ekipa Dejvida Blata rijetko gubi bodove pred svojim navijačima.

Brose baskets je propustio priliku da slavi u Malagi protiv Unikahe, a danas ga čeka novi okršaj sa Špancima - ovog puta u goste stiže Real Madrid koji je apsolutni favorit u ovom meču.

Žalgiris je domaćin Unikahi i da atmosfera u timu nije poremećana zbog finansijskih problema, bio bi apsolutni favorit. Ovako, četa Jasmina Repeše će pokušati da napravi iznenađenje i osvoji bodove koji bi, možda, mogli biti ključni za plasman u četvrtfinale.

CSKA u duelu sa Albom, Fenerbahče protiv Montepaskija i Olimpijakos protiv Bešiktaša su apsolutni favoriti.

Rezultati

Danas

Grupa E

Brose baskets - Real Madrid (20.45)

Anadolu Efes – Panatinaikos (20.45)

Grupa F

Himki - Barselona (17)

Makabi - Kaha laboral (20.05)

Sjutra

Grupa E

Žalgiris - Unikaha (18.45)

Alba - CSKA Moskva (19)

Grupa F

Fenerbahče - Montepaski (19)

Olimpijakos – Bešiktaš (20.45)

Bonus video: