Vučević: Uvijek sam na raspolaganju reprezentaciji

"Nažalost, prošlog ljeta sam imao povredu koja me je spriječila da igram tokom kvalifikacija, ali, ako Bog da, da ove godine bude sve u redu rado ću se odazvati na poziv selektora", rekao je Vučević.
4 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2013. 14:18h

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević je u intervjuu agenciji MINA poručio da je uvijek na raspolaganju reprezentaciji i da će se rado odazvati na poziv selektora za učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Centar Orlanda je podsjetio da ga je prošlog ljeta povreda spriječila da pomogne reprezentaciji u kvalifikacijama.

"Uvijek sam na raspolaganju reprezentaciji. Nažalost, prošlog ljeta sam imao povredu koja me je spriječila da igram tokom kvalifikacija, ali, ako Bog da, da ove godine bude sve u redu rado ću se odazvati na poziv selektora", rekao je Vučević.

On smatra da crnogorska reprezentacija ima šanse da u Sloveniji ostvari dobar rezultat.

"Grupa u kojoj se nalazimo je teška, ali na EP nema lakih. Moraćemo da igramo na visokom nivou, a imamo ekipu za to. Uz dobar rad na pripremama možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Vučević.

On je kazao da se prelazak u Orlando ispostavio kao dobar potez.

"Ispostavilo se da je bilo dobro što sam prešao u Orlando. Dobijam priliku da igram konstantno, što mi je najbitnije".

Crnogorski košarkaš je kazao da je Orlando sezonu u NBA ligi počeo malo slabije od očekivanog.

"U posljednje vrijeme igramo veoma dobro i to smo pokazali time što smo u jednom trenutku imali četiri pobjede zaredom. Zadovoljan sam kako igram, trener ima veliko povjerenje u mene i daje mi priliku. Imam veliku minutažu i nadam se ću nastaviti da igram dobro kao i do sada", rekao je Vučević.

On vjeruje da tim sa Floride može izboriti plasman u plej-of.

"Neće biti lako jer je Istočna konferencija veoma jaka, a mi imamo dosta mlad i nov tim. Vjerujem da ćemo kroz sezonu igrati sve bolje i nadam se da ćemo na kraju uspjeti da uđemo u plej-of".

Komentarišući dosadašnji dio NBA sezone Vučević je kazao da LA Lejkersi ne igraju na nivou koji se od njih.

"Imaju novu ekipu, promijenili su trenera odmah na početku sezone i treba im vremena da se uigraju. Tokom sezone će sve biti bolje i na kraju će biti ozbiljan konkurent za prsten. Od Oklahome se očekivalo da igraju na visokom nivou, sa skoro istom ekipom stigli su do finala prošle sezone. Oni su favoriti na Zapadu", ističe Vučević.

Prema njegovim riječima, najozbiljniji kandidati za šampionski prsten su Majami i Oklahoma, kao i da se u trku može uključiti i Njujork.

"Biće interesantno ove sezone jer se nijedna ekipa do sada nije izdvojila. Teško je sada ocijeniti ko je favorit, jer je sezona potpuno drugačija od plej-ofa. Tek tada će se vidjeti prava snaga ekipa".

On smatra da je najbolji igrač NBA lige Lebron Džejms.

"Džejms je najkompletniji igrač na svijetu, odličan je napadač. Imam osjećaj da može dati koš kad god poželi. Odlično dodaje, atletski je dominantan, a i veoma je pametan igrač. Ima sjajan osjecaj za igru".

Crnogorski reprezentativac je pohvalio igre saigrača iz reprezentacije Nikole Pekovića.

"Peković odlično igra i mnogo mi je drago zbog toga. Nametnuo se kao jedan od boljih centara u NBA, što pokazuje partijama i brojkama iz utakmice u utakmicu".

Vučević je najviše poena postigao protiv Majamija 20. U istoj utakmici Vučević je imao 29 skokova, oborivši rekord Orlanda po broju uhvaćenih lopti na jednoj utakmici.

Galerija

Bonus video: