Bokan: Poslali smo ponudu za Anđušića

"Budućnost Voli ima mlade i perspektivne igrače na toj pozicji, ali smatramo da je Anđušić toliko perspektivan igrač da bi možda mogli da mu damo šansu da kod nas bude još veći", rekao je prvi čovjek "plavih"
0 komentar(a)
Bokan i igrači, Foto: Luka Zeković
Bokan i igrači, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.12.2012. 15:41h

Budućnost Voli se prigodnim koktelom, kome su pristustovali članovi uprave, igrači, stručni štab, prijatelji kluba i predstavnici medija, oprostile od godine koja je po svemu bila više nego uspješna.

Drugi put uzastopno ostvaren je plasman na finalni turnir ABA lige, igramo je četvrtfinale Evrokupa i potvrđena dominacija u domaćim okvirima.

U posljednja dva dana crnogorski šampiona se našao u žiži javnostio zbog mogućem dolaska Danila Anđušića, koji se rastaje sa Partizanom.

Predsjednik kluba iz Njegoševog parka Dragan Bokan je najbolji sagovornik po tom pitanju. Kao i mnogo puta do sada nije ništa želio da skriva, stavio je karte na sto.

"Tačno je, zainteresovani smo za Anđušića. Razgovarao sam sa Lućanom Kjapikjonijem, odnosno njegovim menadžerom Bojanom Tanjevićem. Anđusić ima velike ponude širom Evrope, a mi smo poslali ponudu veću nego što može Budućnost Voli u ovom trenutku. Ako je ne prihvati, mi mu želimo sve najbolje u nastavku karijere. Budućnost Voli ima mlade i perspektivne igrače na toj pozicji, ali smatramo, uz razgovor sa trenerom Dejanom Radonjićem, da je Anđušić toliko perspektivan igrač da bi možda mogli da mu damo šansu da kod nas bude još veći i da u narednim godinama i ostvarimo profit na tom igraču“, rekao je Bokan za "Vijesti“.

Kada se povede priča o 2012. godini, razumljivo je zadovoljstvo Bokana onim što je urađeno, kako na konsolidaciji kluba, tako i na rezultatskom planu.

"Kada sam došao prvog dana u klub, to je bilo 1. avgusta prošle godine, nisam mogao vjerovati da ćemo ovako dobro organizovati klub, da ćemo uspjeti da se izborimo sa problemima koje je Budućnost imala posljednjih godina, a to su finansije i funkcionisanje u klubu. Moram da pohvalim da su nam od velike pomoći bili, iako je to njihov posao, ljudi koji vode sportski dio Budućnosti, jer su te krizne godine održali klub. Dolaskom novog Upravnog odbora uspjeli smo da na vrijeme izvršavamo sve obaveze prema zaposlenima u klubu, dobavljačima i da smo došli u situaciju da svaki mladi igrač iz regiona se bori da dođe u Budućnost. To je nešto što mi u narednom periodu moramo da iskoristimo da upravo mlade, perspektivne igrače iz Crne Gore okupimo u našem klubu. Neće biti nimalo lako, ali se nadamo da će kroz jedan odgovoran posao i pristup ovom klubu, što radimo svakodnevno, doći u situaciju da potrefimo jednu dobru generaciju, kao što je bilo prije 15 godina i da vratimo evroligašku košarku u Podgorici i da se pridružimo fenomenalnim uspjesima reprezentacije Crne Gore u prethodnim kvalifikacijama za EP u Sloveniji“.

Poznato je da je veoma teško ponavljati dobre rezultate iz godine u godinu. Podgoričani će pokušati da u narednim godinama izbore plasman u Evroligu.

"Cilj je da naredne godine ponovo izborimo nastup u Evropi, što će biti veoma teško, jer je u ABA ligi veliki ulog ove sezone. Dva predstavnika iz regionalne lige idu direktno u Evroligu, a Slovenija, Hrvatska i Srbija izgubili mogućnost da kroz domaće prvenstvo dođu do Evrolige, već samo kroz ABA ligi. Sada imamo mogućnost da u narednih nekoliko godina da stisnemo i da probamo da budemo u vrhu regionalne lige i da pokušamo da dođe do Evrolige. Što se tiče onoga što bi željeli je da klub nastavi da funkcioniše na pravi način, da iz godine u godinu izdržimo i da ove sezone izborimo plasman u Evrokup. Fantastične smo rezultate napravili u 2012. godini, izborili plasman na završni turnir ABA lige u Tel Avivu, plasirali smo se opet među 16 u Evrokupu, s tim da je ovo uspjeh mnogo veći nego što je kvalitet Budućnost Volija“, zaključio je Bokan.

Prva obaveza za Podgoričane u 2013. godini je 5. januara, kada u okviru 16. kola ABA lige gostuju MZT Skoplju.

Bonus video: