Klipersi upisali 15. uzastopnu pobjedu

Vini del Negro je sebi mogao da dozvoli luksuz da "gura" igrače sa klupe, a najbolje je šansu iskoristio Met Barns, koji je upisao 21 poen
0 komentar(a)
Blejk Grifin, Foto: Beta/AP
Blejk Grifin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2012. 09:52h

Još jedno poigravanje u "Stejpls centru" - veliki Boston bio je nedorastao rival LA Klipersima, koji su slavili sa čak 106:77 i rekordni niz pobjeda u istoriji franšize povećali na 15.

Vini del Negro je sebi mogao da dozvoli luksuz da "gura" igrače sa klupe, a najbolje je šansu iskoristio Met Barns, koji je upisao 21 poen.

Dvocifren učinak su imali i još jedan momak sa klupe, Džamal Kroford (17), kao i starteri Blejk Grifin (15) i Keron Batler (14).

Kelte je predvodio Kevin Garnet sa 16 koševa.

Mnogo uzbudljivije je bilo u drugom meču večeri, gdje je prošlosezonski finalista NBA nadvisio šampiona iz 2011. godine tek nakon produžetka.

Pobjedu Oklahomi nad Dalasom (111:105) donio je Rasel Vestbruk, koji je osam od svojih 16 pogodaka postigao u petominutnom dodatku.

Najefikasniji je, naravno, bio Kevin Djurent (40), a "divlju telad" je predvodio Daren Kolison sa 32 koša.

Nekadašnji saigrač Vestbruka sa UCLA univerziteta je postigao nevjerovatnu trojku jednom rukom za produžetak, a sudije su nakon pregledanja snimka zaključile da je uputio loptu ka košu desetinku prije kraja.

Bonus video: