Počinje Top 16 faza: Baskijci žive za osvetu

Kaha laboral će 3. put ove sezone odmjeriti snage sa Olimpijakosom. Aktuelni prvak Evrope je slavio u dva prethodna meča, pa je ovo prilika za četu Žana Tabaka da vrati makar dio duga
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2012. 11:22h

Poslije dvonedjeljne pauze danas i sjutra se nastavlja Evroliga za košarkaše - na programu je prva runda Top 16 faze, a nekoliko duela privlači dosta pažnje.

Fenerbahče, pojačan Urošem Tripkovićem (stigao iz Valjadolida) i Šeldenom Vilijamsom (Šalon) gostovaće Barseloni, koja ove sezone igra dosta promjenljivo.

Katalonci su u prvoj fazi Evrolige zabilježili devet pobjeda, dok su u ACB ligi na učinku od 50 odsto (7-7)...

"Barsi možda ne ide u prvenstvu Španije, ali je u Evroligi sve to drugačije. Imamo šanse, ali samo ako nađemo način da odgovorimo na agresivnu odbranu protivnika", rekao je trener Fenera Simone Pjaniđani.

Anadolu Efes je uz dosta oscilacija odigrao dosadašnji dio Evrolige, iako tim predvođen Džordanom Farmarom i Sašom Vujačićem ima kvalitet za visoke domete. Prava prilika da Turci pokažu snagu pruža se u duelu sa CSKA u Moskvi...

"Sada svaki meč može da bude presudan. Moramo da budemo oprezni", kazao je trener „armejaca” Etore Mesina.

Žalgiris je fenomenalno odradio prvu fazu i najavio da je spreman da pomrsi račune favoritima u ovom takmičenju. Međutim, finansijska kriza je učinila svoje, igrači su najavili štrajk zbog neizmirenih obaveza, pa je sve to poremetilo atmosferu unutar tima. Trener Đoan Plasa će biti na velikim mukama da vrati tim na pobjednički put, a da li će u tome uspjeti biće jasnije u utakmici u Atini protiv Panatinaikosa.

Kaha laboral će treći put ove sezone odmjeriti snage sa Olimpijakosom. Aktuelni prvak Evrope je slavio u dva prethodna meča, pa je ovo prilika za četu Žana Tabaka da vrati makar dio duga, tim prije jer igra u „Fernando Buesa areni“.

Danas

Grupa E

Alba - Real Madrid (19)

Unikaha - Brose baskets (20.45)

Grupa F

Bešiktaš - Himki (19)

Kaha laboral - Olimpijakos (20.30)

Montepaski - Makabi (20.45)

Sjutra

Grupa E

CSKA Moskva - Anadolu Efes (17)

Panatinaikos - Žalgiris (21)

Grupa F

Barselona - Fenerbahče (20.45)

Bonus video: