Lejkersi dobili božićni derbi protiv Njujorka

Brajant je predvodio Lejkerse sa 34 poena i pet skokova, Meta Vorld Pis je dodao 20 poena i sedam skokova, Stiv Neš 16 poena i 11 asistencija
65 pregleda 1 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.12.2012. 00:13h

Lejkersi ponovo imaju 50 odsto skor u ligi (14-14) – u jednom od klasika NBA lige, na dan katoličkog Božića, Lejkersi su savladali Njujork 100:94, predvođeni sjajnim Kobijem Brajantom, koji je odigrao 15. utakmicu u 17 godina karijere na 25. decembar protiv ekipe koja je najviše puta u istoriji NBA lige igrala za Božić.

Domaćin je imao dva poena prednosti na kraju prve i druge četvrtine, Njujork je vodio početkom drugog poluvremena 61:53, u trećoj četvrtini je bilo i “plus devet” za goste, a onda je stvari u svoje ruke preuzeo Brajant, uz pomoć dobre organizacije igre Stiva Neša, pa su Lejkersi na kraju trećeg perioda imali samo poen zaostatka (78:77).

Preokret je uslijedio u posljednjoj četvrtini, ali je Njujork bio u igri do minut prije prije kada je gubio samo 96:94. Tada je na scenu stupio Paul Gasol, koji je prvi pogodio jedno od dva slobodna bacanja, da bi nakon promašaja Džej Ar Smita za tri poena, koje je moglo donijeti izjednačenje, španski centar zakucavanjem otklonio sve dileme…

Brajant je predvodio Lejkerse sa 34 poena i pet skokova, Meta Vorld Pis je dodao 20 poena i sedam skokova, Stiv Neš 16 poena i 11 asistencija, a dabl-dabl je imao i Dvajt Haiard sa 14 poena i 12 skokova.

U Njujorku je prva figura bio Karmelo Entoni sa 34 poena, sedam skokova i tri asistencije, Smit je dodao 25 poena.

Boston je u gostima savladao Bruklin 93:76. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Ražon Rondo sa 19 poena, a imao je i šest skokva i pet asistencija. Istakli su se još i Džerd Salindžer sa 16 i Džef Grin sa 15 poena.

U timu Bruklina Džerald Valas i Bruk Lopes imali su po 15 poena, Džo Džonson dao je tri manje, a prva zvijeezda ekipe Deron Vilijams postigao je 10.

Poslije ove utakmice u Njujorku, obje ekipe imaju po 14 pobjeda i 13 poraza.

Tokom noći sastaju se još Majami – Oklahoma, Čikago – Hjuston i Los Anđeles Klipers – Denver.

Bonus video: