Marko Popović: Pokazali smo da vrijedimo

Na desetodnevnu pauzu Podgoričani su otišli sa učinkom od osam pobjeda i sedam poraza. Da neke utakmice nisu izgubili u posljednjim sekundama, na kontu je mogao biti i koji trijumf više
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 09:13h

Igokea je do gostovanja u "Morači” bila strah i trepet u ABA ligi. Tim iz Aleksandrovca je suvereno držao čelnu poziciju i kao favorit je ušao u duel sa ekipom Budućnost Volija. Očekivalo se da će „plavima” biti teško da dođu do pobjede i na najbolji način odu na mini pauzu.

Međutim, izabranici Dejana Radonjića su od starta stavili do znanja gostima da nemaju šta da traže. Kontrolisali su dešavanja na terenu i Igokea nije imala ni minimum šansi da dođe do dva nova boda. Tako su igrači Budućnost Volija nakona dva vezana poraza (Olimpija, Cedevita) povratili samopouzdanje pred nastavak takmičenja.

"Igokea je pokazala u meču sa nama da je zasluženo na 1. mjestu. Radi se o timu koji čini spoj iskustva i mladosti, a ima i dva fenomenalna Amerikanca. Izuzetno su nezgodni kući i na strani, a to su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone. Mi smo imali samo jedan cilj, a to je pobjeda i morali smo svih 40 minuta da igramo maksimalno angažovano, borbeno i koncentrisano kako bi slavili. Na kraju smo došli do trijumfa i na najbolji mogući način završili ovu godinu", istakao je Marko Popović, kapiten crnogorskog šampiona.

Na desetodnevnu pauzu Podgoričani su otišli sa učinkom od osam pobjeda i sedam poraza. Da neke utakmice nisu izgubili u posljednjim sekundama, na kontu je mogao biti i koji trijumf više. Međutim, i ovaj rezultat je za poštovanje.

"Moramo biti zadovoljni ostvarenim. Da ne ponavljam staru frazu da svake godine ostajemo bez nekoliko bitnih igrača, ali prije svega sjajnim radom i zalaganjem uspijevamo sve to da nadoknadimo. Uz sve to, ove sezone smo pokazali snagu kolektiva. Ne razmišljamo o tome koji ćemo biti na kraju sezone, već o tome da svaki meč odradimo maksimalno angažovano i da pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat".

Od 5. januara za Budućnost Voli slijedi pakleni ritam od dvije utakmice sedmično, jer će igrati u drugoj fazi Evrokupa.

"Mislim da smo pokazali kvalitet plasmanom u drugu fazu Evrokupa. Od svih ekipa iz ABA lige, Crvena zvezda i mi smo ostali na evropskoj sceni, što dovoljno govori o tome kakav smo rezultat napravili. Imamo težak raspored u nastavku sezone, ali je utakmica protiv MZT Skoplja, koju igramo 5. januara, jedna od ključnih. Imaju pobjedu više od nas i taj duel bi mogao u velikoj mjeri da odredi šta i kako dalje. Ostaje nam da se u ovoj mini pauzi što bolje odmorimo i onda maksimalno spremni odemo za Skoplje", zaključio je Popović.

Napravili smo veliki uspjeh u Evrokupu

Iako je bila u izuzetno teškoj grupi u prvoj fazi Erokupa, Budućnost Voli je izvadila vizu za nastavak takmičenja. Sada je čeka još teži zadatak u konkurenciji Trijumfa, Budiveljnika i Banvita.

"Bila bi šteta da se nismo plasirali u drugi krug. Pokazali smo kvalitet protiv najjačih ekipa, kao protiv Bilbaa u Španiji i posebno na strani sa Lukoil Akademikom, koji je pravio tim isključivo za Evrokup. Dobili smo Bugare na njihovom terenu i prošli u drugu fazu, što je veliki uspjeh za nas. Pokušaćemo u nastavku takmičenja da napravimo što bolje rezultate, ali su rivali izuzetno jaki. Trijumf je ostvario sve pobjede do sada, sa Budiveljnikom smo igrali prije dvije godine i neugodan je, posebno na svom terenu. Banvit ima dobar tim i ove sezone igra značajnu ulogu u domaćem šampionatu. Daćemo sve od sebe da napravimo najbolji mogući rezultat", poručio je Popović.

Galerija

Bonus video: