Aleksa Popović i Biljana Turčinović laureati

Selektoru seniorske selekcije i treneru Roana Luki Pavićeviću, pripalo je priznanje Goran Bojanić, koje se dodjeljuje za najboljeg trenera.
193 pregleda 9 komentar(a)
Laureati KSCG, Foto: Zoran Đurić
Laureati KSCG, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.12.2012. 21:16h

Košarkaški savez Crne Gore je, po tradiciji, izabrao najbolje u 2012. godini. Priznanje za najboljeg košarkaša u državi otišlo je u ruke Alekse Popovića, člana Budućnost Volija.

"Presrećan sam što je nagrada došla u moje ruke, a ona mi je podstrek da u narednom periodu radim još bolje i opravdam je", istakao je Popović.

Njegov klupski drug Nikola Ivanović je najbolji mladi, a Nikola Peković (Minesota) najbolji igrač u inostranstvu.

"Svakako veliko prizananje i što dolazi iz godine u godinu. Ovo mi je motiv za nove pobjede i nagrade", objasnio je Ivanović.

Selektoru muške seniorske selekcije i stratega Roana Luki Pavićeviću, pripalo je priznanje "Goran Bojanić", koje se dodjeljuje za najboljeg trenera.

Biljana Turčinović, članica Rolinga, je najbolja košarkašica Crne Gore, dok je Milena Đaletić (ŽKK Podgorica) najbolja mlada.

"Presrećna sam zbog nagrade, a nadam se da ću radom i trudom u nastvaku da je opravdam", bila je kratka Milena Đaletić.

Ivi Perovanović najbolja crnogorska igračica u inostranstvu.

"Puno mi znači ova nagrada, a mislim da je bilo koja saigračica iz reprezentacija osvojila, bilo bi zasluženo", istakla je Iva Perovanović.

Prije zvanične ceremonije dodjele nagrada, predsjednik crnogorske kuće košarke Milo Đukanović, osvrnuo se na godinu koja je bila više nego uspješna za Crnu Goru.

Obje seniorske selekcije su bez problema izvadile vizu za EP, a i mlađe selekcije su postigle zavidne rezultate.

"Tokom ove godine naša muška i ženska selekcija su uspješno prebrodili kvalifikacija za Evropska prvenstvaj. Tokom kvalifikacija, uz nesporno impresivne rezultate, posebno muške selekcija koja je u 10 mečeva imala maksimalan učinak, jako vrijednim želim da naglasim dobru atmosferu u svim reprezentacijama, koja je donijela jedan novi oblik profesionalizma, patriotizma u reprezentativnom dresu, koji je bio ponos za sve nas i koji je veoma obećavajući pred godinu u kojoj nas čekaju velika iskušenja. U 2013. godini imamo još teža iskušenja, prije svega EP za košarkašice krajem juna u Francuskoj i EP za seniore početkom septembra u Sloveniji. Ako je suditi po rezultatima u kvalifikacijama, igrama naših košarkaša u Crnoj Gori, širom Evrope i NBA ligi, za očekivati je dobre vijesti sa tim šampionata za naš košarkaški sport", istakao je, između ostalog, Đukanović.

Bonus video: