Radonjić: Moramo odigrati najbolje da bi dobili Igokeu

"Igokea u prosjeku postiže najviše poena u ligi i ukoliko budemo uspjeli da ih svedemo na mali broj poena, možemo slaviti”, istakao Nikola Ivanović
97 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.12.2012. 13:55h

Ostala je još jedan utakmica do mini pauze od desetak dana, a košarkaši Budućnost Volija i da su birali, težeg rivala ne bi mogli da izaberu.

U goste stiže Igokee, lider na tabeli ABA lige, i sastav koji je do sada pokazao najviše.

Uz samo dva poraza, i to u posljednjoj sekundi meča od Zadra i Cedevite, daleko je ispred svih i trebalo bi da se desi čudo, pa da ligaški dio takmičenja ne završio na prvoj poziciji.

Sam podatak da u goste stiže najbolja ekipa regionalnog karavana je dovoljan motiv za “plave” da pruže dobru igru, slave i na najljepši način završe 2012. godinu.

“Poslije niza teških utakmica protiv izuzetno kvalitetnih rivala, imamo posljednji meč u kalendarskoj godini, protiv još jednog tima tog nivoa. Igokea na startu nije posmatrana kao što se posmatra već duže u našoj ligi, a posebno danas. Napravila je jako kvalitetan i izuzetno iskusan tim, koji jako dobro igra i koji, po procjenama i svemu onome što se dešavalo tokom lige, nije trebao da ima nijedan poraz. Imali su dva nesrećno izgubljena meča, a sve utakmice odigrali su dobro i sigurno sa punim pravom očekuju da izbore plasman u Evroligu. Ovo je velika utakmica za nas i biće potrebno da odigramo najbolje do sada i nadam se da uz pomoć navijača možemo doći do ostvarenja naših ambicija”, ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Iako bi se reklo, nakon poraza od Olimpije i Cedevite, da je pred Podgoričana imperativ trijumfa protiv tima iz Laktaša, Radonjić se sa tim ne slaže.

“Ne razmišljamo na taj način, jer posmatramo svaki meč sa istom idejom. Želimo da odigramo dobar meč i pokušamo da ih savladamo. Nema drugih opterećenja, pripremamo se na isti način bez obzira da li imao šest uzastopnih pobjeda ili poraza. Nadam se da ćemo protiv Igokee odigrati dobro i pobijediti, što bi bila jedna lijepa završnica godine”.

Osim od Igoeki, stručni štab crnogorskog šampiona mora da razmišlja i o zdravstvenom bltenu, koji nije najbolji.

“Imali smo problem protiv Cedevite, koji je nije bio jednostavan. Osim potrošnosti koja je bila enormna, tu su povreda Alekse Popovića i Vladimira Mihailovića. Aleksa još osjeća posljednice tog meča i povrede koju je zadobio protiv Olimpije. Pod blokadom će pokušati da odigra za ekipu, dok će Mihailović biti spreman”, objasnio je Radonjić.

Mladog Nikolu Ivanovića očekuju duelu sa Klifordom Hamondsom, jednim od najboljih organizatora igre u ABA ligi.

“Dolazi nam ekipa, koja ove sezone možda igra i najbolju košarku u ligi. Da bi se dobila takva ekipa, koja je prva na tabeli, mora se pružiti maksimum. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača stići do željenog cilja. To je ekipa koja je izgubila dvije utakmice na jednu loptu i zasluženo je prva na tabeli. Očekluje nas težak posao. Igokea u prosjeku postiže najviše poena u ligi i ukoliko budemo uspjeli da ih svedemo na mali broj poena, možemo slaviti”, zaključio je Ivanović.

Uprava Budućnost Volija je odlučila da cijena ulaznice za sutrašnji meč bude dva eura.

Bonus video: