Ivanović: Olimpiji je šut spolja glavna opasnost

"Oni će, nakon ispadanja iz Evrolige, sve misli usmjeriti ka ABA ligi i već su meč protiv nas proglasili mečom sezone", istakao Dejan Radonjić
85 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2012. 09:28h

Plasman u drugi krug Evrokupa podigao je nivo samopouzdanja kod igrača Budućnost Volija. Na krilu tog uspjeha otputovali su za Ljubljanu, gdje ih večeras čeka duel protiv Olimpije.

Najbolja slovenačka ekipa svih vremena po kvalitetu je jedan od favorita za osvajanje ABA lige, ali dosadašnjim rezultatima to nisu potvrdili.

Jedan od razloga za to je, kako tvrde Podgoričani, njihova istrošenost u Evroligi, pa sa puno opreza ulaze u duel u “Stožicama”.

"Analiza Olimpije ove sezone ide u dva smjera. Prvi je činjenica da su odigrali Evroligu, po mojoj procjeni, odlično i ostvarili tri pobjede u izuzetno teškoj grupi. Vjerovatno ih je ta potrošenost koštala boljih rezultata u ABA ligi, ali su i dalje u trci za visok plasman. Oni će, nakon ispadanja iz Evrolige, sve misli usmjeriti ka ABA ligi i već su meč protiv nas proglasili mečom sezone. Imaju jako talentovan tim sa nekoliko iskusnih igrača i biće težak meč. Mi želimo da igrom u odbrani pokušamo napraviti iznenađenje. Ako budemo maksimalni u tom segmentu, imamo šansi", jasan je Dejan Radonjić, strateg Podgoričana.

Australijanac Aron Bejns je ove sezone najbolji igrač Olimpije, ali on nije jedina opasnost za “plave”.

"On cijele sezone igra kvalitetno. Imaju i jednog sjajnog bek-ap centra Alena Omića. Na spoljnim pozicijama su sjajni šuteri Jaka Blažić, Klemen Prepelić, Saša Salin. Na četvorci je fenomenalan šuter Dilan Pejdž. Tu je i Temu Raniko, koji iskustvom diktira tempo igre. Osim njega imaju još tri pleja Amerikanca Dominika Votersa, Luku Rupnika i Jana Močnika. Imaju dug roster, zaslužuju respekt i definitivno nas čeka težak duel", opominje Radonjić.

Talentovani plej Nikola Ivanović očekuje veliku borbu u Ljubljani.

"Svjesni smo da se radi o ekipi koja može mnogo toga da pruži i sigurno je da će biti teško. Neki igrači Olimpije, koji su bili povrijeđeni, vraćaju se i biće spremniji nego u prethodnim duelima. Međutim, očekujemo meč u dobrom raspoloženju nakon prolaska u drugi krug Evrokupa i daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Moramo pripaziti na spoljni šut domaćina, jer odatle nam prijeti najveća opasnost", objasnio je Ivanović.

Inače, Podgoričani su imali velikih problema da dođu do Ljubljane.

Let za slovenačku prijestonicu iz Podgorice je otkazan zbog magle.

Zbog toga su "plavi" sinoć morali do Dubrovnika, odatle avionom do Zagreba, pa autobusom do konačnog odredišta.

U Ljubljanu su stigli iza ponoći.

Bonus video: