Ivanović: Sazrijevamo kao tim

"Znali smo da Crvena zvezda ima sjajne pojedince i da moramo zaustaviti njihove nosioce igre, prije svega Amerikance ako želimo da slavimo", istakao talentovani plej
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2012. 09:59h

Crvena zvezda je u Podgoricu došla na krilima fenomenalne serije u ABA ligi i Evrokupu i očekivalo se da će nastaviti pobjednički niz.

Ipak, igrači Budućnost Volija su po ko zna koji put ove sezone pokazali da imaju kvalitet da se nose i sa najjačim ekipama.

Bili su maksimalno motivisani i koncentrisani i na kraju su došli do velikog trijumfa.

Odigrali su Podgoričani fenomenalno, posebno u prve tri četvrtine, a u jednom trenutku imali su i 23 poena razlike (59:36).

Prijetio je gostima pravi debakl, stali su u zonu, domaćini su promašili nekoliko otvorenih šuteva, a Zvezda je poslije toga uspjela da ublaži poraz.

Međutim, bez obzira na to, igrači Budućnost Volija zaslužuju čistku desetku za izdanje protiv jednog od favorita regionalnog takmičenja.

"Poslije poraza od Bilbaa u “Morači”, koji nam je teško pao, izvukli smo pouke i bili smo maksimalno motivisani. Znali smo da nam u goste dolazi kvalitetna ekipe Crvene zvezde, koja je za mnoge bila favorit u tom meču. To nas je dodatno motivisalo, odigrali smo kvalitetan susret svih 40 minuta i zasluženo smo došli do velike i važne pobjede. Mislim da polako sazrijevamo kao tim i da pokazujemo pravi kvalitet koji imamo. Ova pobjeda nam je ulila dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone", ističe talentovani plej “plavih” Nikola Ivanović.

Sem u prvih nekoliko minuta, Budućnost Voli je imala potpunu kontrolu dešavanja na terenu. Crvena zvezda nije imala ni minimum šansi da osvoji dva nova boda.

"Sigurno da smo očekivali težak meč. Sjajna igra nam je u jednom trenutku donijela 23 poena prednosti, a vodili smo praktično od starta meča. U posljednjoj četvrtini smo promašili neke otvorene šuteve, a oni pogodili iz teških situacija i uspjeli su da smanje našu prednost. Ipak, ni to ne može da pokvari kompletan utisak da smo odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i jednu od najboljih napadačkih ekipa u ligi spustili na svega 63 poena".

Imponovala je fenomenalna igra u odbrani domaćeg tima.

Iako je dao 18 poena, Igor Rakočević je bio zaustavljen (zato je najzaslužniji Aleksa Popović, koga je odmjenjivao Vladimir Mihajlović), kao i Elton Braun, Demarkus Nelson i Majkl Skot.

Amerikanci su zajedno dali 11 koševa.

"Znali smo da Crvena zvezda ima sjajne pojedince i da moramo zaustaviti njihove nosioce igre, prije svega Amerikance ako želimo da slavimo. Fokusirali smo se na nekoliko igrača rivala od kojih u velikoj mjeri zavisi njihova igra. Pomagali smo jedni drugima u odbrani na pravi način i onemogućili ih da dođu do željene igre. Agresivnom odbranom smo ih potpuno poremetili i na kraju došli do željenog cilja, odnosno pobjede", zaključio je Ivanović.

Daćemo maksimum i u Sofiji

Budućnost Voli je odigrala sjajnih pet mečeva u Evrokupu, ali, i pored toga, još nije izborila plasman u drugu fazu.

Podgoričani će u srijedu polagati ključni ispit u dosadašnjem dijelu sezone.

Pobjeda protiv Lukoila ili poraz manji od tri razlike, ostavlja našeg šampiona u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

"Još jedan težak meč u nizu za nas. Ekipa Lukoila igra sa svega pet-šest igrača u rotaciji, što može biti mač sa dvije oštrice. Ako budemo agresivni u odbrani i nametnemo naš stil igre, Bugari bi mogli biti u problemu. Svjesni smo da neće biti nimalo lako, jer se radi o iskusnoj i fizički dominantnoj ekipi, koja je napravljena da što dalje dogura u Evrokupu. Oni su favoriti jer igraju na svom parketu, ali daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje i da se plasiramo u drugu fazu", objasnio je 18-godišnji Ivanović.

Bonus video: