Njujork bez Entonija ubjedljiv protiv šampiona

Košarkaši Njujorka ubedljivo su u noći između četvrtka i petka u gostima savladali aktuelnog šampiona Majami sa 112:92 u američkoj NBA ligi.
0 komentar(a)
Njujork Niks, Foto: Beta AP
Njujork Niks, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.12.2012. 09:34h

Derbi Istočne konferencije između šampiona Majamija i trenutno vodeće ekipe konferencije, Njujorka pripao je gostima, i to sa ubjedljivih 112:92, nanijevši Majamiju prvi ovosezonski poraz u “Ameriken Erlajnz Areni”, gdje su prije ovog neuspjeha upisali osam uzastopnih pobjeda.

Interesantno, Niksi su sa 20 razlike dobili i prvo odmjeravanje snaga ove sezone, kod kuće (104:84), i tako pokazali da im Majami, barem na startu sezone, itekako leži. I sve to bez najboljeg igrača Karmela Entonija (u prvom meču je postigao 30 poena), koji je izostao zbog povrede prsta. Njujork je ponovo bio raspoložen sa distance, ubacivši 18 trojki, samo jednu manje nego u prethodnom duelu.

Na poluvremenu je bio neriješeno (53:53), dok je u nastavku Njujork potpuno razbio Majami, a u trećoj četvrtini su ubacili čak osam trojki. U posljednjoj četvrtini domaćin je upisao svega 12 poena, pa su gosti lako došli do 14. pobjede u sezoni, pete uzastopne.

Njujork je do pobjede predvodio Rejmond Felton sa 27 poena (šest trica), sedam asistencija i četiri skoka. Još pet igrača imalo je dvocifren poenterski učinak, prednjačio je Stiv Novak sa 18 poena.

Sjajno šutersko veče Njujorka poništilo je odličan učinak najboljeg u ekipi Majamija, Lebrona Džejmsa sa 31 poenom, 10 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte.

U drugoj utakmici večeri Dalas je u gostima bio bolji od Finiksa 97:94.

Interesantno, predsjednik kluba iz Arizone je obećao dobru zabavu svim navijačima koji kupe ulaznicu, i da će im, ukoliko zadovoljni ne napuste dvoranu, klub refundirati novac od ulaznice, što je prvi slučaj u istoriji NBA lige.

Dalas je upisao osmu pobjedu u sezoni, a Sunsi peti uzastopni poraz!

Goste je predvodio O Džej Mejo sa 23 poena, dok su u Finiksu najefikasniji bili Slovenac Goran Dragić i Markif Moris sa po 15 poena.

Rezultati:

Majami - Njujork 92:112 (Džejms 31 p, 10 sk, 9 as - Felton 27 p, 7 as)

Finiks - Dalas 94:97 (Dragić 15 p, 4 as - O. Dž. Mejo 23 p, 5 sk, 5 as)

Bonus video: