Bunić: Bila bi šteta da se ne plasiramo u drugu fazu

"Po igrama koje smo do sada prikazali, zaslužili smo da se nađemo u drugoj fazi i bila bi velika šteta da to i ne ostvarimo", ističe Duško Bunić
1 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2012. 10:24h

Dva puta za manje od mjesec Budućnost Voli nije bila miljenik sreće u duelu s Bilbaom. Crnogorski šampion je u prvom meču u “Bilbao areni” primio koš za izjednačenje praktično sa zvukom sirene, a potom izgubio u produžetku.

U srijedu veče scenario je bio drugačiji, a ishod isti. Lamon Hamilton je dao koš uz dodatno za pobjedu 5,1 sekundu prije kraja meča. I trener španskog tima Fotis Kacikaris je na konferenciji za novinare nakon meča priznao je da je njegov tim uz dosta sreće trijumfovao. Međutim, šta to vrijedi “plavima”, kada će prolaz u drugu fazu tražiti u utorak protiv Lukoil Akademika u Sofiji.

"Izgubili smo dosta nesrećno, a prikazali smo dobru igru i šteta je što je nismo krunisali pobjedom. Isto kao i u prvom meču u Bilbau, sreće je bila na strani Španaca. Ostaje nam za utjehu činjenica da smo mi jedini namučili jednu od najjačih ekipa u Evrokupu, kao i to da smo pokazali da imamo kvalitet da se nosimo i sa najjačima. Po igrama koje smo do sada prikazali, zaslužili smo da se nađemo u drugoj fazi i bila bi velika šteta da to i ne ostvarimo", ističe Duško Bunić sa ¸14 poena i pet skokova jedan od najboljih u ekipi Budućnost Volija u duelu sa Baskijcima.

Podgoričani nisu imali vremena da se odmore od susreta koji su imali u srijedu, jer ih već sjutra očekuje okršaj sa Crvenom zvezdom u okviru 12. kola ABA lige.

"Čeka nas teška utakmica, slična ovoj koju smo imali protiv Bilbaa. Crvena zvezda ima dobar tim, dobrog trenera i u seriji je od 11 pobjeda u nizu, što u Evrokupu, što u ABA ligi. Puni samopouzdanja dolaze u Podgoricu, što nam u velikoj mjeri otežava zadatak. Daćemo, međutim, sve od sebe da prikažemo još jednu dobru partiju i da, nadam se, ostvarimo pobjedu. Nemamo ni sreće sa rasporedom, jer smo u srijedu igrali sa Bilbaom, u subotu nas čeka Crvena zvezda, a u utorak igramo ključni meč sa Lukoilom za plasman u drugi krug Evrokupa".

Beograđani u svojim redovima imaju nekoliko igrača ekstra klase kao što su Igor Rakočević, Majkl Skot, Elton Braun, De Markus Nelson, Marko Simonović, Boris Savović...

"Crvena zvezda je jedna od najboljih ekipa u ABA ligi, ima puno kvalitetnih igrača u rotaciji. Međutim, mi ne treba mnogo da razmišljamo o tome, već o našoj igri. Budućnost je godinama poznata po agresivnoj igri u odbrani i od toga ne treba da odustajemo ni sada. Uz dobru odbranu, moramo biti mirni u napadu i maksimalno borbeni. Mislim da na taj način možemo parirati gostima i nadati se da ćemo stići do važnog trijumfa", zaključio je Bunić.

Poziv navijačima za Zvezdu

Po igrama koje prikazuju ove sezone, košarkaši Budućnost Volija zaslužuju veću podršku sa tribina nego što je to bio slučaj do sada. Bunić se nada da će u subotu “Morača” biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Sigurno bi nam puno značila podrška navijača. Nadam se da će doći u velikom broju, jer je poznato da je publika šesti igrač. Značila bi nam mnogo puna hala, ne samo protiv Crvene zvezde već i u ostalim utakmicama koje igramo u “Morači”", objasnio je centar “plavih”.

Ulaznice tri eura

Uprava Budućnost Volija odlučila je da cijena ulaznice za duel sa “crveno-bijelima” bude tri eura, a prodaju se od utorka. Danas će moći da se kupe u “Delta sitiju” od 17 do 21 sat, a na dan utakmice na šalterima “Morače” od 10 sati pa do početka meča (19).

Bonus video: