Još tri vize za Top 16

Najbliži tom cilju je Fenerbahče, kome je potrebna pobjeda u preostala dva kola,
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 12:27h

Dva kola prije kraja prvog dijela takmičenja, poznato je 13 putnika u Top 16 fazu. Sigurni se Real, Panatinaikos, Himki, Makabi, Unikaha, Montepaski, Alba, Žalgiris, Olimpijakos, Anadolu Efes, Barselona, CSKA i Bešiktaš. U trci za preostala mjesta su Fenerbahče, Emporio Armani, Kaha laboral, Brose baskets i Partizan.

Najbliži tom cilju je Fener, kome je potrebna pobjeda u preostala dva kola. Prvu meč loptu imaće u petak protiv Panatinaikosa, kome utakmica ništa ne znači. U slučaju poraza, ekipa Simonea Pjaniđanija će u posljednjem kolu pred svojim navijačima odmjeriti snage sa otpisanim Kantuom.

Kaha laboral će morati da slavi u Istanbulu protiv Anadolu Efesa, a potom i navijati da Žalgiris trijumfuje u Milanu. U slučaju poraza Baskijaca, a pobjede Emporio Armanija, Italijani će dalje bez obzira na ishod posljednjeg kola.

Partizan i Brose baskets odlučuju o četvrtom mjestu u grupi D. U ovom trenutku, Njemci su u prednosti, jer su slavili u Beogradu. Ekipa Duška Vujoševića večeras će ugostiti Barselonu, pa i u slučaju poraza ima šansi da uđe među 16 najboljih. „Crno-bijelima“ će za taj uspjeh biti potrebna pobjeda protiv Brose basketsa u „Stehert areni“ veća od pet razlike.

Ako Njemci izgube od Lietuvos ritasa u Viljnusu, a Partizan napravi iznenađenje protiv Katalonaca, onda će srpskog šampion bilo kakva pobjeda u posljednjem kolu voditi u Top 16.

Četvrtak

Grupa A

Kantu - Real Madrid (20.45)

Grupa B

Prokom - Makabi (19.45)

Alba - Unikaha (20)

Grupa C

Cedevita - Olimpijakos (18.30)

Grupa D

CSKA - Bešiktaš (17)

Partizan - Barselona (20.45)

Petak

Grupa A

Olimpija - Himki (20.30)

Panatinaikos - Fenerbahče (21)

Grupa B

Šalon – Montepaski (21)

Grupa C

Anadolu Efes - Kaha laboral (19)

Emporio Armani - Žalgiris (20.45)

Grupa D

Lietuvos ritas - Brose baskets (18.30)

Bonus video: