Kacikaris: Dopada mi se kako igra Budućnost

"Posljednji napad smo odigrali nesigurno, a prije toga smo primili koš uz faul", objasnio trener crnogorskog šampiona
63 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA liga
Dejan Radonjić, Foto: ABA liga
Ažurirano: 05.12.2012. 23:20h

Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija, nakon meča je bio zadovoljan igrom svog tima, ali i razočaran što je trijumf opet izmakao u samom finišu.

"Čestitam Bilbau na pobjedi i osvajanju prvog mjesta u grupi, kao i mojim igračima na još jednoj dobroj igri. Ostaje žal što nismo slavili, jer mislim da ne bi bilo nezasluženo da smo dobili. Protivnik je iskoristio sve ono što smo mu ponudili i dobili nas. Odigrali smo pet sjajnih mečeva u Evrokupu i stvarno je šteta što nismo dobili Bilbao, čime bi naše igre dobile kvalitet više. Posljednji napad smo odigrali nesigurno, a prije toga smo primili koš uz faul. Dešavaju se takve stvari, ali nema razlog da ne budem nezadovoljan, osim što ih nismo dobili. Ovo je iskustvo više za naš mladi tim, ostaje žal što nismo slavili, jer bi prošli dalje i time dobili još šest dodatnih utakmica”, rekao je Radonjić.

Strateg Španaca Fotis Kacikaris imao je samo riječi hvale za crnogorskog šampiona.

"Očekivali smo tešku utakmicu, kakva je uostalom bila i u Bilbau. Rekao sam i prije prve utakmice da Budućnost ima dobar tim, dobrog trenera i znaju šta hoće. Dopada mi se kako igraju. Poslije utakmice u Bilbau rekao sam da smo imali sreće, jer smo izjednačili košem u samom finišu, a potom dobili u produžetku. I sada je sreća bila na našoj strani. Početak me iznenadio, jer Budućnost igra tako da kontroliše rivala, a bilo je puno poena (24:23). Rekao sam igračima da se moraju pripremiti za drugačiju igru Budućnosti u nastavku. Nisam zadovoljan igrom u trećoj četvrtini, pronalazili smo loša rješenja, ali smo u posljednjoj bili mnogo uspješniji. Želim Budućnosti sreće u nastavku, jer zaslužuje sve komplimente za igru”, istakao je grčki stručnjak.

Bonus video: