Vitkovac: Dolazi nam tim evroligaškog formata

"Dominanta je u našoj grupi, osim u meču protiv nas, pokazala je da je razlika u kvalitetu na njihov strani u odnosu na sve ekipe u grupi", istakao Dejan Radonjić
2 komentar(a)
Vitkovac - Radonjić, Foto: Savo Prelević
Vitkovac - Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2012. 14:32h

Igrati protiv Bilbaa, jedne od najbolji ekipa iz Endesa lige, je sam po sebi veliki motiv za svakog igrača, pa tako i za one koji nose dres Budućnost Volija.

Još kada se ima na umu činjenica da eventualni trijumf vodi u drugu fazu Evrokupa, onda je jasno da će “plavi” imati motiv više da naprave senzaciju i savladaju izabranike Fotisa Kacikarisa.

U prvom odmjeravanju snaga bili su blizu tog cilja, ali su u finišu stali, što su na kraju skupo platili.

Crnogorski šampiona je svjestan kvaliteta rivala, ali na teren neće i ne želi da izađe sa bijelom zastavom.

“Dolazi nam u goste ekipa koja je u samom vrhu španske košarke, koja u Evropi igra kvalitetno. Dominanta je u našoj grupi, osim u meču protiv nas, pokazala je da je razlika u kvalitetu na njihov strani u odnosu na sve ekipe u grupi. Njihova forma je na visokom nivou. Imali su dovoljno vremena da se odmore za ovaj meč, jer su u subotu imali utakmicu koju su lagano dobili i mogli su da rasporede snage. Ovo je lijepa prilika da vidimo u Podgorici jednu od najboljih ekipa u španskoj košarci, da odigramo dobar meč pred našim navijačima i da pokušamo da iskoristimo eventualnu šansu za pobjedu, ako nam se ukaže”, istakao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Duel odigran 7. novembra u “Bilbao areni” bio je najbolji koji su Podgoričani odigrali ove sezone.

Pokušaće nešto slično da prikažu i sjutra veče pred svojim navijačima.

“Šteta što to nismo valorizovali pobjedom, jer smo zaslužili. Imali smo splet nevjerovatnih okolnosti i dozvolili rivalu da nas savlada. Paralele u odnosu na taj meč nisu realne. Bilbau je potrebna pobjeda za ovjeru prvog mjesta. Iz meča u meč igraju sve bolje i sigurno da neće sebi dozvoliti da odigraju ispod nivoa kvaliteta koji posjeduju. Nama su njihove karakteristike jasne, radi se o timu koji može da igra na puno načina. Nimalo jednostavna situacija za nas, ali trudićemo se da odgovorimo na pravi način na sve ono što nas očekuje na terenu”, jasan je Radonjić.

Čedomir Vitkovac, najiskusniji igrač “plavih”, kaže da je podataka da Bilbao dolazi iz najjače lige u Evropi, veliki motiv za njega i saigrače.

“U goste nam dolazi ekipa koja igra Evrokup, ali je evroligaškog formata. Igraju odlično u španskom prvenstvu i zaslužuju svaki respekt. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, da će publika doći u velikom broju i da će to biti dobra uvertira pred teške mečeve koji nam predstoje”, zaključio je Vitkovac.

Meč se igra od 20.15 sati, a cijena ulaznice je dva eura.

Pravdu će dijeliti Emin Mogulkoč (Turska), Omer Esteron (Izrael) i Tomaš Travicki (Poljska).

Ekipa se puno troši

Igranje u ritmu srijeda-subota polako uzima danak. Ekipa se previše troši, što je bilo vidljivo na “Gripama”.

“Protiv Splita bilo je evidentno da je ritam od tri utakmice nedeljno za nas jako težak i da energetski nismo bili na maksimalnom nivou. Međutim, nećemo to posmatrati kao opravdanje, jer nas tek očekuje težak period, a i raspored je jako loš za nas. Nećemo razmišljati o tome, već ćemo igrati iz meča u meč maksimalno, pa ćemo vidjeti kako će to da ispadne”, naglasio je Radonjić.

Lukoil pregazio Šarlrou

Očekivali su Podgoričani da će pomoć na putu ka plasmanu u drugu fazi imati od Šarlroe, koja je večeras igrala protiv Lukoil Akademika na svom terenu.

Trijumf Belgijanaca vodio je “plave” defintivno u dalji tok takmičenja, ali to toga nije došlo.

Bugari su odigrali sjajno, slavili sa 79:61 (29:13, 18:15, 13:21, 19:12) i ostali u trci za plasmqan u drugu fazu.

Blistao je Devin Grin sa 22 poena (šut iz igre 12-8) uz sedam skokova, a odlični su bili Abukar Mohamed (16) i Deril Votkins (14).

U redovima domaćina bolji od ostalih bili su Met Volš (14) i Derik Alen (12).

Jedan od razloga poraza Šarlroe leži u katastrofalnom šutu za tri poena (12-1).

Bonus video: