Uz navijače do pobjede protiv Šumadinaca

"Sigurno da su iskusan tim kome kvalitet garantuje da može na kraju da budu u vrhu tabele", istakao Dejan Radonjić
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2012. 14:09h

Košarkaši Budućnost Volija ušli su u sjajnu rezultatsku seriju. Vezali su četiri pobjede, po dvije u ABA ligi i Evrokupu, i puni samopouzdanja dočekuju duel sa Radničkim.

Kragujevčani su redovne mušterije u “Morači”, prošle sezone “plavi” su slavili I u srcu Šumadije, ali to nikako ne može da zavara u taboru crnogorskog šampiona.

Jasno je da u goste dolazi jedna od najiskusnijih, ako ne i najiskusnija ekipa u regionalnom takmičenju i jedan od favorita za visok plasman.

Da se radi o izuzetno kvalitetnom rivalu, pokazuje i podatak da su Kragujevčani četvrta ekipa po broju datih poena (prosjek 79,33 poena), četvrtka po broju ubačenih trojki, druga po broju blokada i sastav sa najviše ukradenih lopti (9,33 po meču).

Podgoričani će morati da imaju i veću podršku sa tribina nego u prethodnim mečevima kako bi srušili Radnički.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer je Radnički ove sezone veoma ambiciozno ušao u prvenstvo, uložio značajna sredstva da rezultat bude kakav očekuju. Odreagovali su i nakon toga angažovanjem Aleksandra Ćapina, Ratka Varde i Nenada Miljenovića, jednog od najtalentovanijih igrača u Srbiji. Sigurno da su iskusan tim kome kvalitet garantuje da može na kraju da budu u vrhu tabele, što objektivno po kvalitetu i zaslužuju. Vođeni su sa klupe jednim od najboljih trenera u ligi Miroslavom Nikolićem. Pred nama je još jedan težak zadatak i potrebno je da na ovom meču imamo veću podršku sa tribina, kako bi mogli da odigramo dobru utakmicu i pokušamo da ih savladamo”, ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Kragujevčani imaju nekoliko kvalitetnih igrača teško je reći od koga prijeti najveća opasnost. Odbrana će, kao i mnogo puta do sada, biti najveći adut Budućnost Volija.

“Dolaskom Varde oni su pojačali kvalitet unutrašnje igre i dobro su pokriveni na svim pozicijama. Imaju moćnog Teriko Vajta, iskusnog Ćapina na pleju, iskusne Krstovića, Stivena Markovića, Marka Vortingtona, koji igra na poziciji četiri i ima sjajnu sezonu. Igraju sa 10, 11 ili 12 igrača, koji u rukama imaju veliki broj poena. Odbrana će morati da bude na visokom nivou, uz maksimalnu koncentraciju svih 40 minuta. Očekuje nas velika borba. Nema imperativa kao što bi se možda očekivalo na osnovu prošlogodišnjeg rezultata. Radimo i trudimo se da dobijemo meč, ne samo protiv Radničkog nego protiv svakog protivnika. Kvalitet Kragujevčana ima značajnu ulogu. Biće interesantan meč, uz želju obje ekipe da ostvare pobjedu”.

Serija dobrih igara i rezultata donijela je prijeko potrebni mir, ali i podigla vjeru igračima u sopstvene mogućnosti.

“Za mladu ekipu jako je važno da je samopouzdanje na visokom nivou. Nismo padali i kada su bili teški mečevi i porazi, koji su bili nesrećni i malo čudni. Sampouzdanje nam ni tada nije padalo. Imamo kvalitet, a da li ćemo uspjeti da ga valorizujemo, ostaje da se vidi na terenu”, optimista je Radonjić.

Nikola Ivanović, najmlađi član kluba iz Njegoševog parka, očekuje težak meča, ali i trijumf svog tima.

“Dolazi nam ekipa koja je u posljednjih par kola pokazala da jasno želi vrh tabele. Sigurno da dolaze da igraju kvalitetan meč i da pokušaju da nas dobiju na našem terenu. Mi smo u posljednjem periodu podigli nivo igre. Svjesni smo da je ekipa Radničkog izuzetno kvalitetna, ali vjerujem da uz podršku sa tribiona možemo doći do zajedničkog cilja I pokušamo da slavimo u “Morači”, zaključio je Ivanović.

Duel počinje u 19 sati, a karte se prodaju po cijeni od dva eura.

Raspored

Subota

Budućnost Voli - Radnički (19.00)

Cibona - Crvena zvezda (17.00)

Solnok - Igokea (17.00)

Zadar - MZT Skoplje (20.30)

Široki - Split (21.00)

Nedelja

Partizan - Cedevita (17.00)

Krka - Olimpija (18.00)

Galerija

Bonus video: