Partizan ponovo kažnjen zbog ubacivanja predmeta u teren

Partizan je podsjetio da im je ovo treći prekršaj ove sezone i da će svaki sljedeći dovesti do većih kazni za klub
0 komentar(a)
Grobari, Foto: Beta
Grobari, Foto: Beta
Ažurirano: 22.11.2012. 15:00h

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je danas KK Partizan sa 5.000 eura zbog manjih prekršaja na utakmici sa Bešiktašem, a uprava „crno-bijelih” ponovo je apelovala na navijače da navijaju fer.

Kazna od 5.000 se izriče za ozbiljnije prekršaje, a Partizan je njome kažnjen zbog ranijih sličnih prekršaja, zbog kojih se sada svako kršenje pravila u „Pioniru” smatra ozbiljnim prekršajem, saopštio je danas šampion Srbije.

Utakmica sa Bešiktašom prošle sedmice u Beogradu prekinuta je na minut jer su u teren ubačena dva upaljača, jedan novčić, kao i nekoliko kesa sa sjemenkama.

Partizan je podsjetio da im je ovo treći prekršaj ove sezone i da će svaki sljedeći dovesti do većih kazni za klub.

„Crno-bijeli” su naveli da su prošle sezone platili ukupno 50.000 eura kazni i da su bili klub sa najviše kazni Evrolige.

„Još jednom upućujemo apel našoj vjernoj publici da uvijek podržava 'crno-bijele' fer i sportski, da navija za svoj tim i uzdrži se od bilo kakvog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja lasera i bilo kakvih sukoba, jer u suprotnom čini loše samo svom klubu", navodi se u saopštenju.

Partizan je naveo i da su ove sezone uvedene dodatne kontrole.

„Ne smijemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje. Želimo da i dalje utakmice 'crno-bijelih' budu praznik košarke, slika najboljeg klupskog sportskog događaja u Srbiji koja će ponosno obići i Evropu i svijet. Apelujemo na našu vjernu publiku da bude pravi šesti igrač Partizana, neizostavni dio 'crno-bijelog' tima”, saopštio je KK Partizan.

Bonus video: