Majk D'Antoni debitovao pobjedom za Lejkerse

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Bruklin sa 95:90, tako da je novi trener tima iz Kalifornije Majk D'Antoni debitovao trijumfom.
62 pregleda 0 komentar(a)
Majk D'Antoni, Foto: Beta AP
Majk D'Antoni, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.11.2012. 08:33h

Kobi Brajant i Dvajt Hauard predvodili su Lejkerse do pobjede protiv Bruklina 95:90, i omogućili uspješan debi Majk D'Antoni na klupi tima iz Kalifornije. Iako ne može da skače i da se kreće na uobičajeni način zbog operacije koljena, D'Antoni je osjetio da je dovoljno spreman da preuzme vođenje ekipe i na utakmicama, osam dana nakon što je na klupi Lejkersa naslijedio Majka Brauna.

“Nema razloga da ovaj tim ne pobjeđuje svuda. To je naš cilj. Nije da dobijamo dva od tri meča, možemo da dobijemo svaku utakmicu koju igramo. Osjećam das mo najbolji tim u ligi, imamo najviše talenta, i možemo da uradimo sve što poželimo. Moramo samo da usavršavamo neke stvari”, rekao je D’Antoni.

Brajant je upisao 25 poena, od čega šest u posljednja dva minuta kada se odlučivala utakmica. Dvajt Hauard je imao dabl-dabl sa 23 poena i 15 skokova, iako je jako loše šutirao slobodna bacanja (19-7). Pau Gasol i Meta Vorld Pis dodali su po 17 poena za Lejkerse,

Tim iz Los Anđelesa zabilježio je tako petu pobjedu u šest utakmica od kada je otpušten trener Majk Braun. Ekipa je sa privremenim trenerom Bernijem Bikerstafom imala učinak 4:1.

Najefikasniji u Bruklinu, koji je prekinuo seriju pet uzastopnih pobjeda, bili su Bruk Lopez sa 23 i Deron Vilijams sa 22 poena.

Zahvaljujući prvenstveno ubjedljivo dobijenoj trećoj četvrtini (30:16), Njujork je protutnjao Nju Orleansom (102:80), za drugu uzastopnu pobjedu nakon prvog poraza u sezoni. Niksi sada imaju skor 8-1, treći put u istoriji kluba. Niksi su isti skor imali i u sezonama 1969/70 i 1972/73, kada su osvajali titule.

Nikse je do pobjede predvodio Karmelo Entoni (24,2 poena prosječno po meču) sa 29 poena, od čega čak 19 u prvoj četvrtini. Rejmond Felton i Džej-Ar Smit postigli su po 15 poena.

"Igramo najbolju košarku u ligi, i to zahvaljujući njemu (Entoniju). Igra po cijelom parketu, na oba kraja. Trebalo bi da bude pri vrhu trke za najkorisnijeg igrača (MVP)", rekao je centar Niksa Tajson Čendler.

Hornetse je predvodio Rajan Anderson sa 15 poena.

Rezultati

Filadelfija - Toronto 106:98.

Nju Orleans - Njujork 80:102

LA Lejkers - Bruklin 95:90

Bonus video: