Radonjić: Odbrana otvara vrata pobjede

"Igramo protiv iskusnog tima, sa kvalitetnim pojedincima, koji su tokom karijere igrali u dobrim klubovima i na visokom nivou.", ističe trener Podgoričana
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 09:50h

Šarlroa, peti grad po broju stanovnika u Belgiji, druga je evropska stanica za košarkaše Budućnost Volija, a mogla bi da im u velikoj mjeri odredi dalju sudbinu u Evrokupu.

U slučaju trijumfa, Podgoričani bi stekli relano šanse da se plasiraju u drugi krug, što bi bio rezultata vrijedan pažnje.

Ekipa Đovanija Bocija nije startovala u skladu sa kvalitetom igračkog kadra. Upisala je dva poraza, pa večeras hvata posljednji voz da održi nadu u plasman dalje.

To će u velikoj mjeri otežati zadatak igračima crnogorskog šampiona, koji vjeruju da se mogu vratiti kući sa dva boda.

Na strani Belgijanaca je iskustvo, a na strani Budućnost Volija mladost i želja za dokazivanjem. Šarlroa u svom sastavu ima čak sedam Amerikanaca.

"Igramo protiv iskusnog tima, sa kvalitetnim pojedincima, koji su tokom karijere igrali u dobrim klubovima i na visokom nivou. Godinama su bili učesnici Evrolige i uz dobar domaći teren zaslužuju sav respekt. Moraćemo da odigramo odbranu na visokom nivou, da budemo mirni u napadau i bez većih oscilacija u igri. Samo na taj način se možemo nadati da ćemo parirati iskusnijem protivniku. Ne igraju onako kako mogu po kvalitetu tima, ali sigurno je da nas čeka težak zadatak“, rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Stručni štab "plavih“ dobro je upoznat sa indivindualnim kvalitetom igrača Šarlroe, a u prva dva kola najbolji utisak je ostavio Amerikanac Met Volš.

Osim njega, opasnost prijeti od Džastina Hamiltona, bivšeg igrača Real Madrida, Derika Alena, svojevremeno člana Albe, Džekela Fostera (Bajern Minhen)...

"Volš je igrač oko koga se vrti mnogo toga u igri Šarlroe. Radi se o iskusnom igraču, dobrom šuteru koga znamo iz ABA lige, jer je igrao za Olimpiju. Sigurno je da ćemo njega morati da zaustavimo ako želimo da dođemo do pobjede. Međutim, nije on jedini igrač od koga nam prijeti opasnost. Ima tu još nekoliko izvrnih pojedinaca“.

Dvorana „RTL Spiridom“ je uvijek puna (kapacitet 6.300 mjesta), bez obzira da li su u pitanju mečevi domaćeg šampionata ili evropsko takmičenje. Publika je šesti igrač za Šarlrou.

"Neće biti nimalo jednostavno suprotstaviti se kvalitetnom i iskusnom timu. Godinama imaju jak domaći teren bez obzira da li igraju Evroligu, Evrokup ili domaći šampionat. Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani, kako bi izdržali pritisak gostujućeg terena i kako bi mogli iskoristiti svaku šansu za pobjedu, koja nam se ukaže“, zaključio je Radonjić.

Duel počinje u 20.30 sati, a u srijedu će se odigrati drugi meč grupe B. Lukoil Akademik će dočekati Bilbao (17 sati).

Bonus video: