Budućnost Voli držala lekciju Zadru

"Čestitam Budućnosti na košarkaškoj lekciji koju smo dobili", rekao nakon meča Ante Nazor, trener hrvatskog tima
70 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Mihailović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2012. 20:28h

Tri pobjede za sedam dana vezala je Budućnost Voli. Nakon Širokog i Lukoil Akademika, pred izabranicima Dejana Radonjića oružje je položio i Zadar.

Odigrali su “plavi” siguran meč, kontrolisali su dešavanja na terenu svih 40 minuta i prvi put ove sezone, na domaćem terenu, nisu se igrali sa svojim, ali i živcima navijača.

Odbrana je bila izuzetno agresivna, a napad miran, pa je kao rezultat toga stigla i peta pobjeda ove sezone u ABA ligi.

Jednostavno, Dalmatinci su bili nemoćni da urade bilo šta protiv razigranog crnogorskog šampiona.

Nakon devet kola Podgoričani imaju skoro od pet pobjeda i četiri poraza, a isti učinak je bio u isto vrijeme prošle sezone.

Džerald Li je ubacio 15 (šut iz igre 9-7), a Čedomir Vitkovac poen manje (14).

Prve minute ove sezone odigrali su Marko Mugoša i Pavlin Ivanov i uspjeli su da poentiraju.

Samo je Jozo Brkić bio dvocifren u redovima gostiju (14).

"Nije bilo jednostavno pripremiti ekipu za Zadar, nakon napornih putovanja, utakmica i stresnih situacija. Iskoristili smo vrijeme na pravi način, ušli koncentrisano u meč, iako je bilo bojazni da energetski nećemo biti na nivou prethodnih utakmica, jer su ovi momci ipak od krvi i mesa. Dobor smo odreagovali, bili odgovorni. Kontrolisali smo igru od početka, što nam je omogućilo da uđemo mirno u završnicu, prvi put ove sezone na domaćem terenu. Korektno smo odreagovali na prvog strijelca lige (Roman Trevis) i na ofanzivni skok Zadra", istakao je nakon meča Radonjić.

Od starta je Budućnost Voli imala kontrolu igre i rezultata, bez obzira što je Zadar u 2. minutu nakon trojke Bariše Krasića prvi i jedni put poveo na meču (4:5).

Sredinom prve dionice odlijepili su se “plavi” na 12:5, ali su gosti odgovorili na pravi način i stigli od izjednačenja (16:16).

Tada je stvari u svoje ruke uzeo Nikola Ivanović, vezao je sedam poena, pa je domaćin na kraju prve dionice imao plus osam (26:18).

U drugoj četvrtini nije bilo previše uzbuđenja. “Plavi” su bili gospodari situacije na parketu.

U tri navrata imali su 11, a na kraju prvog poluvremena 13 poena prednosti (41:28).

Ako je bilo dilema oko konačnog ishoda, one su otklonjene u 24. minutu, kada su Podgoričani sa dvije trojke Vitkovca i košem Lija uz dodatno stigli do 17 poena viška (50:33).

Do kraja meča jedina dilema je bila sa koliko razlike će Zadrani biti ispraćeni iz “Morače”.

U tri navrata, “plavi” su imali plus 20 (68:48, 74:54, 76:56), što je ujedno bila i najveća prednost koju su imali na meču.

"Čestitam Budućnosti na košarkaškoj lekciji koju smo dobili. Mogla je razlika biti i veća po nivou igre koji smo prikazali. Nismo mogli da pariramo ekipi Budućnosti na agresivnosti, bilo je dosta rupa u odbrani. Moramo izvući velike pouke iz ove utakmice za naredne. Nijedan naš igrač nije mogao da odgovori na igru igrača Budućnosti. Ovo je viši nivo, evropski jer Budućnost igra takve utakmice. Ovo moramo dobor da analiziramo kako se igra prava košarka", bio je iskren Ante Nazor, strateg gostiju.

Bonus video: