Vitkovac: Sve zavisi od nas

"Ono što je karakteristično za Zadar jeste da su iznad očekivanja odigrali dosadašnji dio takmičenja i da su postigli kvalitetne rezultate", opominje Dejan Radonjić, trener Podgoričana
71 pregleda 2 komentar(a)
Vitkovac - Radonjić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Vitkovac - Radonjić, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 16.11.2012. 14:45h

Iskušenja za košarkaše Budućnost Volija nižu se kao na traci. Samo tri dana nakon napornog duela sa Lukoil Akademikom u Evrokupu, "plave“ čeka okršaj sa Zadrom.

Klub iz Dalmacije, gledajući igrači kadar, nije mamac za publiku, ali se radi o timu koji teško prepušta bodove rivalima bez obzira da li igra pred svojim navijačima u „Višnjiku“ ili na gostovanjima.

Podatak da su u posljednja tri kola savladali Cedevitu i Igokeu, najbolja je opomena za Podgoričane da moraju da mruže maksimum ako žele da upišu dva nova boda.

Na to opominje i Dejan Radonjić, trener crnogorskog šampiona.

"Još jedan u nizu teških mečeva koji nas očekuju. Zadar, povratnik u ABA ligu, dolazi iz grada košarke, gdje su košarkaške teme najvažniji dio i praktično dio života. To što su povratnici na startu je ostavljalo neke dileme u pravcu da li će ove sezone biti u borbi za visok plasman ili će, s obzirom da su povratnici, biti u borbi za poziciju u donjem dijelu tabele. Gledajući sa pozicije atmosfere u tom gradu, gdje su uvijek spremni na maksimalne domete, tako su i počeli“, ističe Radonjić.

Zadrani nemaju zvijezdu u timu, ali igraju izvanredno. Kao i svih prethodnih sezona, šut za tri poena im je glavna karakteristika.

"Ono što je karakteristično za Zadar jeste da su iznad očekivanja odigrali dosadašnji dio takmičenja i da su postigli kvalitetne rezultate. Podaci da su dobili Cedevitu u gostima, igrali produžetak protiv Cibone u Zagrebu, pobjedili tada proplasiranu Igokeu na svom terenu, potom Crvenu zvezdu, te da su imali kvalitetan nastup u Širokom, ukazuje da se radi o kvalitetnom protivniku, koji na određeni način specifičnosti u igri pokušava da iskoristi na pravi način. Dobro smo upoznati sa svim tim stvarima i očekujem da ćemo biti na visini zadatka, da ćemo odigrati dovoljno dobro da ostvarimo pobjedu. Neće biti sigurno lako, jer kvalitet Zadra nas upozorava na to, a i vidjećemo kako ćemo reagovati nakon teškog meča protiv Lukoila“.

Interesantno je da „plavi“ ove sezone igraju bolje na strani nego u "Morači“.

Računajući oba takmičenja (ABA liga, Evrokup), od pet mečeva dobili su dva (MZT Skoplje, Lukoil), a tri puta su poraženi (Cedevita, Partizan, Cibona).

"Imamo specifičnu situaciju što se tiče ove sezone zbog pobjeda na strani. Malo ko je očekivao da ćemo imati već sada tri pobjede, a sigurno je da su očekivanja bila neka pobjeda više kod kuće iako smo imali nezgodan raspored. Nismo imperativno ušli u ovu sezonu, gledajući generalno, tako da sa toga aspekta nemamo opterećenje. Međutim, imamo želju da uvijek igramo dobro i da nparavimo ambijent pravog domaćeg terena, nezavisno od toga da li će biti puna sala ili ne. Sigurno da je jedna takva utakmica i ova protiv Zadra. Mi u narednom periodu moramo da podignemo kvalitet i ozbiljnost igara na domaćem terenu“, jasan je Radonjić.

Krilni centar Čedomir Vitkovac cijeni zadrane, ali smatra da će ishod zavisiti od igre njegovog tima.

"U goste nam dolazi izuzetno nezgodna ekipa Zadra, koja uvijek gaji napadački stil igre, tako da će sve zavisiti od naše igre u odbrani. Vidjeli smo njihov napadački potencijal u utakmici protiv Cedevite, kada su stvarno bili raspoloženi. Međutim, koliko im mi dozvilimo, toliko će oni i igrati. Nadam se da ćemo biti u tom dijelu na visini zadatka, jer smo već pod moranjem odbrane domaćeg terena“, zaključio je Vitkovac.

Meč se igra u subotu večer od 19 sati, a cijena ulaznice je dva eura.

Pobjeda nad Lukoilom puno znači

Pravu uvertiru za duel sa Zadrom, "plavi“ su imali u duelu sa Lukoilom. U neizvjesnoj završnici stigli su do slavlja.

"Zadovoljni smo pobjedom protiv Lukoila kako zbog prve pobjede u Evrokupu, tako i zbog toga što smo savladali kvalitetnog protivnika. Završnica je bila kompaktno odrađena i uspjeli smo i to nas stimuliše da i u narednom periodu u nekim takvim situacija odreagujemo slično“, objasnio je Radonjić.

Raspored

Subota

Budućnost Voli - Zadar (19.00)

Split - Cibona (16.30)

Radnički - Široki (17.00)

Igokea - MZT Skoplje (20.15)

Nedjelja

Crvena zvezda - Krka (19.00)

Cedevita - Solnok (19.00)

Ponedjeljak

Olimpija - Partizan (20.30)

Bonus video: